FAPT – Centrul de arşi de la Târgu Mureș, proiect în valoare de peste 295 de milioane de lei, a primit autorizația finală înaintea demarării construcției

CENTRUL DE ARȘI – MUREȘ. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a obţinut Autorizaţia de construire (ultima înaintea demarării lucrărilor) pentru clădirea în care va fi organizat Centrul de Arşi. Proiectul de la Târgu Mureș va fi plătit de statul român, prin Ministerul Sănătății, banii provenind dintr-un împrumut al României la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Investiția, de 295,78 de milioane de lei (suma include TVA), este eșalonată pe 3 ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

 

Clădirea, proiectată cu 4 etaje și un etaj tehnic, va include centrul de mari arși cu 15 paturi, blocul operator cu 25 de săli de operație, secția clinică Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi, precum și spații conexe (Sterilizare, Unitate de transfuzii sanguine, morgă, centru de formare, spații tehnice, spații administrative și logistice etc.).

 

De asemenea, proiectul prevede relocarea heliportului, acum aflat în spatele SCJU Târgu Mureș și reorganizarea circuitelor medicale ale secțiilor de mai sus, a precizat conducerea unității spitalicești. În urma investiției, unitatea spitalicească din Târgu Mureș se va încadra în categoria de Spital Regional de nivel IA.

 

Clădirea, care va fi conectată cu cea a SCJU cu o pasarelă de legătură, va avea o suprafață construită de peste 4.000 mp (suprafața construită desfășurată: aproape 24.600 mp) și va fi construită în spatele SCJU (pe str. Dr. Gheorghe Marinescu nr.50, în zona unde acum se află și helioportul), a întâmpinat probleme la emiterea autorizației de construire din cauza situației juridice a terenului pe care va fi edificată (rezolvate abia în decembrie 2021, prin trecerea acestuia în administrarea spitalului).

 

Andrada VLAS

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare