FAPT – Cinematograful Patria din Reghin, o veste proastă la 55 de ani de la inaugurare și 10 ani de la închidere: proiectul de reabilitare a fost respins

0
2789

REGHIN. Proiectul care ar fi dus la reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea cinematografului Patria din Reghin nu a fost aprobat de Compania Națională de Investiții, instituția statului cerând municipalității (care ar fi trebuit să contribuie cu 100.000 de lei la investiție) să-l modifice, implicit acesta nu se va realiza în acest an.

 

Cinematograful Patria din Reghin a fost dat în folosinţă în urmă cu 55 de ani, la 23 august 1964, și avea o capacitate de 500 de locuri. În urmă cu 10 ani, la 21 mai 2009, cinematograful a fost închis oficial (oricum, nu mai rulau filme din 2005), ca urmare a incapacității autorităților locale de a gestiona imobilul – în 2008, Guvernul a trecut cinematografele statului în domeniul public al autorităţilor locale (la vremea respectivă, strategia autorităăților reghinene era de a-l concesiona sau de a-l vinde unor investitori care vizau modificarea funcționalității – probabil vă mai amintiți supozițiile publice privind construirea unui mall).

 

De vreo cinci ani, Patria a fost reintrodus de autoritățile locale pe tapetul potențialelor investiții, a fost făcut un proiect (în martie 2014, de serelul Aalto Proiect din Târgu Mureş, care prevedea la pachet reabilitarea cinematografului și a parcului central) în valoare totală de 1.950.408 euro, însă conducerea Primăriei nu găsește, de cinci ani, bani în bugetul local pentru asta, așa că unica soluție pe care a întrezărit-o costă în cedarea acestuia către CNI până când acesta va realiza reabilitarea. Proiectul, însă, a fost retrimis Primăriei pentru revizuire.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here