FAPT – Cinematograful Patria din Reghin, o veste proastă la 55 de ani de la inaugurare și 10 ani de la închidere: proiectul de reabilitare a fost respins

0
3326

REGHIN. Proiectul care ar fi dus la reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea cinematografului Patria din Reghin nu a fost aprobat de Compania Națională de Investiții, instituția statului cerând municipalității (care ar fi trebuit să contribuie cu 100.000 de lei la investiție) să-l modifice, implicit acesta nu se va realiza în acest an.

 

Cinematograful Patria din Reghin a fost dat în folosinţă în urmă cu 55 de ani, la 23 august 1964, și avea o capacitate de 500 de locuri. În urmă cu 10 ani, la 21 mai 2009, cinematograful a fost închis oficial (oricum, nu mai rulau filme din 2005), ca urmare a incapacității autorităților locale de a gestiona imobilul – în 2008, Guvernul a trecut cinematografele statului în domeniul public al autorităţilor locale (la vremea respectivă, strategia autorităăților reghinene era de a-l concesiona sau de a-l vinde unor investitori care vizau modificarea funcționalității – probabil vă mai amintiți supozițiile publice privind construirea unui mall).

 

De vreo cinci ani, Patria a fost reintrodus de autoritățile locale pe tapetul potențialelor investiții, a fost făcut un proiect (în martie 2014, de serelul Aalto Proiect din Târgu Mureş, care prevedea la pachet reabilitarea cinematografului și a parcului central) în valoare totală de 1.950.408 euro, însă conducerea Primăriei nu găsește, de cinci ani, bani în bugetul local pentru asta, așa că unica soluție pe care a întrezărit-o costă în cedarea acestuia către CNI până când acesta va realiza reabilitarea. Proiectul, însă, a fost retrimis Primăriei pentru revizuire.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ