FAPT – Clinica Galenus a fost evacuată din clădirea Consiliului Județean Mureș, spațiul urmând a fi administrat de Spitalul Clinic Județean

0
1455

EVACUARE. Diviziile Centrului Medical Galenus, care funcționau în Târgu Mureș pe strada Mihai Viteazul nr. 31, într-o parte a imobilului concesionat din anul 2007 de la Consiliul Județean (CJ) Mureș, au fost evacuate din clădire, spațiile disponibilizate urmând să revină în administrarea Spitalului Clinic Județean.

 

Conform contractului de concesiune, firma care administrează Centrul Medical Galenus, SC Adria Med SRL (controlată de familia Lucian Valer și Adriana Neagoș), trebuia să plătească CJ Mureș pentru spațiile folosite o chirie lunară de 12.206,50 lei, dar în 2015 a intrat în procedură de insolvență, acumulând datorii de aproximativ 10 milioane de lei (2 milioane de lei din suma totală fiind revendicată de CJ Mureș).

 

În urmă cu opt ani, în februarie 2011, CJ Mureș a abrogat hotărârea prin care concesiona spațiile Centrului Medical și a inițiat demersurile juridice pentru evacuarea acestuia din imobil, o sentință definitivă în acest sens fiind pronunțată în acest an, iar la 1 aprilie 2019 fiind executată evacuarea.

 

În urmă cu două zile, Spitalul Clinic Județean Mureș a solicitat CJ Mureș să i se dea în administrare spațiul rămas liber după evacuarea Centrului medical Galenus pentru desfășurarea unor activități medicale, o decizie în acest sens (cel mai probabil pozitivă) urmând a fi luată miercuri, 17 aprilie, de forul deliberativ al județului.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ