FAPT – Cum fac copy-paste de un cincinal cei din conducerea Primăriei Târgu Mureș

0
447
Sergiu Papuc, viceprimar al municipiului Târgu Mureș

SĂRBĂTORI, BANI ȘI COPY-PASTE. Se întâmplă minuni. Da-da, se-ntâmplă, chiar și-n zilele noastre în care-i aglomerație de proști care și-au repetat de atâtea ori în oglindă că-s deștepți, încât chiar au început să creadă asta. Nu crezi? Uite o minune, bine nu una atestată de Congregația pentru Cauzele Sfinţilor, dar o minune nu se-mpiedică-ntr-o congregație: Un avion a fost nevoit să se întoarcă la sol pentru că o mamă își uitase copilul în terminal. Minune!

 

Altă minune? Uite: consemnăm o mare și anticipată realizare a administrației publice din Târgu Mureș. A fost înfăptuit deja proiectul administrativ care, după votul forului deliberativ, va stabili taxele „de ocupare a domeniului public la manifestarea Zilele Târgumureşene şi alte manifestări organizate în 2019”.

 

Taxele-s tot ca anul trecut (de fapt, veți vedea, sunt tot ca în acest mileniu): 30 lei/mp/zi pentru rulote/căsuţe/corturi unde se servește licoarea iadului (băuturi alcoolice), 20 lei/mp/zi dacă nu se servesc băuturi alcoolice, decât popcorn, vată pe băț și altele din acest registru cuminte, tot 20 lei/mp/zi pentru produse alimentare preambalate, ţigări şi produse din tutun, 15 lei/mp/zi pentru produse nealimentare (jucării, articole sportive, produse cosmetice, articole de menaj, casete audio-video etc.), 10 lei/mp/zi pentru amplasarea bannerelor și 2 lei/mp/zi pentru jocurile distractive.

 

Ce am vrut să vă anunț, de fapt:

 

1) că Zilele Târgumureșene vor avea loc în mai și că “pe parcursul anului se vor desfăşura manifestări, cum sunt Sărbătoarea Vinului şi a Artei  Meşteşugăreşti, şi alte evenimente culturale de amploare” – deci, nicio emoție, nicio remușcare, nicio rușine, o să continue Festivalul parangheliilor fără număr plătite cu generozitate din bugetul public;

 

2) ăștia nici nu se mai obosesc să scrie un proiect de hotărâre, prezentul (inițiat de viceprimarul Sergiu Papuc fiind un copy-paste după cel din 2018, care-i un copy-paste după cel din 2017, care-i un copy-paste după cel din 2016 (inițiat de Peti Andrei, din postură de viceprimar) și așa mai departe (eu am avut răbdare să le verific pe cele din ultimii cinci ani – știți postrevoluționara: „Ce-ați făcut în ultimii cinci ani?” – și toate sunt copy-paste. Ăla din 2014 era inițiat chiar de Întâistătătorul Dorin Florea… În fine, un lung lanț de copy-paste).

 

 

 

 

Cam asta-i… Și o retorică: în cinci ani, nu s-a scumpit un curent, o apă, o ceva? Sau n-are importanță, comoditatea bate orice tentativă de actualizare a tarifelor, doar intră-n bugetul public, nu în buzunarele personale. Final: distracție plăcută și vânzare bună!

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here