Sergiu Papuc, viceprimar al municipiului Târgu Mureș

FAPT – Cum fac copy-paste de un cincinal cei din conducerea Primăriei Târgu Mureș

SĂRBĂTORI, BANI ȘI COPY-PASTE. Se întâmplă minuni. Da-da, se-ntâmplă, chiar și-n zilele noastre în care-i aglomerație de proști care și-au repetat de atâtea ori în oglindă că-s deștepți, încât chiar au început să creadă asta. Nu crezi? Uite o minune, bine nu una atestată de Congregația pentru Cauzele Sfinţilor, dar o minune nu se-mpiedică-ntr-o congregație: Un avion a fost nevoit să se întoarcă la sol pentru că o mamă își uitase copilul în terminal. Minune!

 

Altă minune? Uite: consemnăm o mare și anticipată realizare a administrației publice din Târgu Mureș. A fost înfăptuit deja proiectul administrativ care, după votul forului deliberativ, va stabili taxele „de ocupare a domeniului public la manifestarea Zilele Târgumureşene şi alte manifestări organizate în 2019”.

 

Taxele-s tot ca anul trecut (de fapt, veți vedea, sunt tot ca în acest mileniu): 30 lei/mp/zi pentru rulote/căsuţe/corturi unde se servește licoarea iadului (băuturi alcoolice), 20 lei/mp/zi dacă nu se servesc băuturi alcoolice, decât popcorn, vată pe băț și altele din acest registru cuminte, tot 20 lei/mp/zi pentru produse alimentare preambalate, ţigări şi produse din tutun, 15 lei/mp/zi pentru produse nealimentare (jucării, articole sportive, produse cosmetice, articole de menaj, casete audio-video etc.), 10 lei/mp/zi pentru amplasarea bannerelor și 2 lei/mp/zi pentru jocurile distractive.

 

Ce am vrut să vă anunț, de fapt:

 

1) că Zilele Târgumureșene vor avea loc în mai și că “pe parcursul anului se vor desfăşura manifestări, cum sunt Sărbătoarea Vinului şi a Artei  Meşteşugăreşti, şi alte evenimente culturale de amploare” – deci, nicio emoție, nicio remușcare, nicio rușine, o să continue Festivalul parangheliilor fără număr plătite cu generozitate din bugetul public;

 

2) ăștia nici nu se mai obosesc să scrie un proiect de hotărâre, prezentul (inițiat de viceprimarul Sergiu Papuc fiind un copy-paste după cel din 2018, care-i un copy-paste după cel din 2017, care-i un copy-paste după cel din 2016 (inițiat de Peti Andrei, din postură de viceprimar) și așa mai departe (eu am avut răbdare să le verific pe cele din ultimii cinci ani – știți postrevoluționara: „Ce-ați făcut în ultimii cinci ani?” – și toate sunt copy-paste. Ăla din 2014 era inițiat chiar de Întâistătătorul Dorin Florea… În fine, un lung lanț de copy-paste).

 

 

 

 

Cam asta-i… Și o retorică: în cinci ani, nu s-a scumpit un curent, o apă, o ceva? Sau n-are importanță, comoditatea bate orice tentativă de actualizare a tarifelor, doar intră-n bugetul public, nu în buzunarele personale. Final: distracție plăcută și vânzare bună!

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare