FAPT – După ce 2 ani nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru construirea noii creșe din Reghin, administrația locală a majorat oferta la 5,8 milioane de lei

CREȘĂ – REGHIN. Administrația municipiului Reghin a reintrodus în licitație contractul pentru execuția lucrărilor de construire a Creșei Spiridușii Veseli. Contractul este introdus periodic în licitație – prima oară în aprilie 2020 -, dar nu s-a primit nicio ofertă conformă.

 

În consecință, acum acesta a fost reintrodus în licitație la suma maximă estimată de 5,8 milioane de lei (exact: 5.809.163,89 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu 1,17 milioane de euro), sumă cu 77% mai mare decât estimarea inițială – în primăvara anului 2020, contractul era estimat la 3,28 milioane de lei. Precizare: aceste estimări nu erau/nu sunt cuprinse cheltuielile neprevăzute, care în fază inițială erau de 95.000 lei + TVA, iar acum sunt de 248.200 lei + TVA.

 

Practic, noua Creșă Spiridușii Veseli din Reghin, proiectată cu o capacitate de 40 de copii (3 grupe), va fi edificată pe strada Iernuţeni nr. 99, în locul fostei Şcoli Generale nr. 7, desfiinţată în 2010 (lângă podul peste Mureș și biserică). Practic, se schimbă destinația clădirii (din școală în creșă), se extinde, se modernizează și se dotează imobilul.

 

Ofertele constructorilor sunt așteptate până în 17 martie 2022, contractul de execuție va fi atribuit pe criteriul Prețul cel mai mic, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni (proiectul trebuie finalizat cel târziu până la 31 decembrie 2023, fiind parțial finanțat din fonduri nerambursabile UE, prin Programul Operațional Regional – precizare: sub un sfert din investiția totală sunt bani europeni (1,4 milioane de lei), cea mai mare parte, peste 75% trebuie plătiți din bugetul statului și din cel local). Precizare (pentru respectarea adevărului): contractul de finanțare a fost semnat la finalul anului 2019, în mandatul de primar al Mariei Precup.

 

Conform proiectului tehnic (realizat de Structuralia Studio din Sângeorgiu de Mureș), clădirea va fi demolată parțial și extinsă până la suprafața utilă de 890 metri pătrați, noul edificiu urmând să aibă subsol parțial, parter și etaj parțial, iar curtea va fi pavată cu rășină sintetică.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare