FAPT – După ce a așteptat 2 ani, fostul căpitan al CS Municipal Târgu Mureș, pivotul Sánta Szabolcs, și-a dat în judecată clubul pentru a-și recupera banii

0
362

CU SPORTUL ÎN INSTANȚĂ. Pivotul Sánta Szabolcs (33 de ani), fostul căpitan al echipei de baschet CSM Târgu Mureș, și-a dat în judecată clubul la care a activat pentru a-și recupera banii, după ce a așteptat 2 ani să fie plătit. Acțiunea în instanță pentru răspundere contractuală a fost înregistrată în 21 aprilie 2021, Clubul Sportiv Municipal Târgu Mureș fiind citat în calitate de intimat.

 

Secția de baschet a CSM Târgu Mureș s-a înființat la sfârșitul anului 2018 pe structura BC Mureș, pentru că strategia era să fie îngropată în insolvență încă activa BC Mureș, pentru a nu se mai plăti datoriile acumulate, care totalizau în februarie 2018, la declararea insolvenței, aproape 1 milion de euro.

 

La masa credală figurează toți cei 37 de jucători (Sánta având de recuperat o creanță acceptată de circa 96.000 de lei) – cu un total de 1,5 milioane de lei -, Finanțele statului – cu o creanță de circa 2,2 milioane de lei -, Federația Română de Baschet, diverse agenții de impresariat, agenții aviatice, hoteluri, firme de pază și protecție sau Universitatea Petru Maior (în total, 67 de creditori).

 

După acest déjà vu tipic administrației locale controlate pe atunci de Dorin Florea, în care TOATE cluburile înființate de administrație au fost distruse și înglodate în datorii, și de CSM Târgu Mureș s-a ales praful. Deși în mai 2019, conducerea clubului a anunțat că își continuă activitatea la nivel de subzistență (cu o echipă formată din juniori locali), și așa datoriile au continuat să se cumuleze – la jumătatea lunii ianuarie 2021 clubul municipalității înregistra datorii de 2,6 milioane de lei. Acum urmează, treptat-treptat, impunerea de instanțele de judecată a plăților de pe notă.

 

… probabil o să bage și acest club în faliment/insolvență, așa cum au făcut cu toate celelalte, și o să înființeze altul cu o credibilitate la fel de mare, adică ZERO. Sigura retorică este cum reușește administrația târgumureșeană să mai găsească sportivi care să-i creadă că vor fi plătiți? Pentru că atât timp cât îi vor găsi, nu vor renunța la această idee, în pofida precedentelor numeroase și al faptului că până și un prost se apleacă după ce dă cu capul în tocul ușii.

 

Sánta Szabolcs a debutat în baschet la BC Mureș în anul 2008 și a mai activat la FC Argeș Pitești, CS Energia Târgu Jiu, CSA Steaua București, CSM București, CSM Târgu Mureș, SCMU Craiova și U-BT Cluj-Napoca. După perioada de penurie financiară de la BC Mureș (echipă la care a fost cel mai bun recuperator, oarecum de înțeles la înălțimea de 2,09 m) și intrarea clubului în insolvență, s-a transferat BCM U FC Argeș Pitești, iar apoi la U. Cluj.

 

Cătălin VISCHI

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ