FAPT – Fundația Mihai Eminescu Trust va restaura și refuncționaliza Turnul și Bastionul Măcelarilor din Sighișoara

0
72

PROIECT. Fundația Mihai Eminescu Trust va restaura și refuncționaliza Turnul și Bastionul Măcelarilor din Sighișoara, în cadrul proiectului Cultfort – Fortăreață de cultură urbană, demarat la începutul anului. Proiectul, care trebuie finalizat în 2 ani, beneficiază de o finanțare totală nerambursabilă de 794.115 lei (160.937,84 euro), 11% din această sumă fiind contribuția proprie a Fundației Mihai Eminescu Trust – 98.149 lei.

 

Printre altele, proiectul vizează creșterea gradului de acces la cultură a publicului larg, prin îmbogățirea ofertei culturale a Sighișoarei cu 23 de evenimente de artă clasică, modernă, populară sau contemporană, atrăgând un minim de 750 de vizitatori în sezonul estival 2022-2023.

 

De asemenea, urmărește dezvoltarea publicului consumator de cultură în rândul generației tinere din Sighișoara, prin crearea unui spațiu cultural neconvențional și implicarea a 250 de copii și tineri într-un program non-formal de educație cultural-artistică, până în 2023. Una dintre activitățile principale ale proiectului este refuncționalizarea și revitalizarea culturală a Turnului și Bastionului Măcelarilor din Cetatea Sighișoarei, prin crearea unui spațiu cultural neconvențional și multifuncțional.

 

În bastion vor fi puse în scenă șase piese de teatru, și minim 6 lung metraje vor fi prezentate, alături de 6 concerte din seria intitulată „Transylvania LIVE”. La toate acestea se adaugă 5 experiențe și experimente culturale senzoriale precum: expoziții foto, video-mapping și artă culinară.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ