FAPT – Fundația Mihai Eminescu Trust va restaura și refuncționaliza Turnul și Bastionul Măcelarilor din Sighișoara

PROIECT. Fundația Mihai Eminescu Trust va restaura și refuncționaliza Turnul și Bastionul Măcelarilor din Sighișoara, în cadrul proiectului Cultfort – Fortăreață de cultură urbană, demarat la începutul anului. Proiectul, care trebuie finalizat în 2 ani, beneficiază de o finanțare totală nerambursabilă de 794.115 lei (160.937,84 euro), 11% din această sumă fiind contribuția proprie a Fundației Mihai Eminescu Trust – 98.149 lei.

 

Printre altele, proiectul vizează creșterea gradului de acces la cultură a publicului larg, prin îmbogățirea ofertei culturale a Sighișoarei cu 23 de evenimente de artă clasică, modernă, populară sau contemporană, atrăgând un minim de 750 de vizitatori în sezonul estival 2022-2023.

 

De asemenea, urmărește dezvoltarea publicului consumator de cultură în rândul generației tinere din Sighișoara, prin crearea unui spațiu cultural neconvențional și implicarea a 250 de copii și tineri într-un program non-formal de educație cultural-artistică, până în 2023. Una dintre activitățile principale ale proiectului este refuncționalizarea și revitalizarea culturală a Turnului și Bastionului Măcelarilor din Cetatea Sighișoarei, prin crearea unui spațiu cultural neconvențional și multifuncțional.

 

În bastion vor fi puse în scenă șase piese de teatru, și minim 6 lung metraje vor fi prezentate, alături de 6 concerte din seria intitulată „Transylvania LIVE”. La toate acestea se adaugă 5 experiențe și experimente culturale senzoriale precum: expoziții foto, video-mapping și artă culinară.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare