FAPT – HiSky Europe este cel de-al doilea operator aerian, după Wizz Air, care primește ajutor financiar de la județul Mureș și deschide zboruri spre Londra, Paris și Milano

0
384

UN NOU OPERATOR AERIAN. HiSky Europe din Republica Moldova va fi cel de-al doilea operator aerian, după compania low-cost maghiară Wizz Air, care va primi ajutor financiar de la județul Mureș pentru a opera curse regulate pe/de pe Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureș, conform schemei de ajutor de stat aprobate de Comisia Europeană. Până acum, compania aeriană privată din Republica Moldova, care are doar 3 aeronave, opera de pe aeroporturile din Cluj-Napoca, Iași, Satu Mare și Chișinău.

 

Relativ recent înființata companie din Republica Moldova a precizat că operaționalizează a treia sa bază aeriană, la Târgu Mureș, unde va baza o aeronavă Airbus – tot recent, conducerea companiei, prin Iulian Scorpan, directorul general HiSky, anunța că în planurile privind anul 2022 operatorul aerian vizează creșterea numerică a flotei de aeronave și a bazelor operaționale din România.

 

Deocamdată, HiSky a anunțat operarea de la Târgu Mureș, începând din luna decembrie 2021, a trei curse de linie (regulate), spre destinațiile Paris, Londra și Milano. Toate cele trei destinații vor avea un regim de operare cu o frecvență de două zboruri dus/întors pe săptămână. Astfel, zborurile spre aeroportul Stansted din Londra încep din 18 decembrie 2021 și vor fi operate în fiecare miercuri și sâmbătă, prețul unui bilet începând de la 39,99 euro.

 

Cursa Târgu Mureș – Paris (Aeroportul Beauvais) va fi operată începând din 19 decembrie 2021, în zilele de joi și duminică, prețul unui bilet începând de la 39,99 euro.

 

Cursa Târgu Mureș – Milano (Aeroportul Bergamo) vor fi operată începând din 20 decembrie 2021, în zilele de luni și vineri, prețul unui bilet începând de la 30,83 euro. Biletele sunt deja disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere ale companiei.

 

Conducerea Aeroportului Transilvania din Târgu Mureș a dezvăluit că începând de anul viitor, compania HiSky va deschide încă 8 destinații regulate (neprecizate).

 

În această goană după ajutorul financiar oferit de județul Mureș în schimbul zborurilor regulate de pe Aeroportul Transilvania, și operatorul low-cost Wizz Air și-a mărit frecvența de operare a unor curse cu plecare de pe Aeroportul Internațional „Transilvania” Târgu Mureș. Astfel, spre Budapesta se zboară de 5 ori/săptămână (luni, miercuri, joi, vineri și duminică), spre Roma se zboară de 3 ori pe săptămână (marți, joi și sâmbătă), iar din 15 decembrie se mărește frecvența și spre Memmingen (Germania), destinație care va fi operată de 3 ori pe săptămână.

 

Vă reamintim că în 7 iulie 2021, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor, în valoare de 1,15 milioane de euro, bani care pot fi plătiți din pușculița județului Mureș pentru a sprijini companiile aeriene afectate de pandemia de COVID-19 să reia sau să înceapă zboruri regulate de la şi înspre Aeroportul Transilvania din Târgu Mureş.

 

Conform deciziei CE, sprijinul public pentru operatorii (actuali sau viitori) de pe aeroportul din Târgu Mureș se poate acorda sub formă de subvenţii directe de până la maximum 600.000 de euro/companie.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ