ZOO – Opt animale importate de la Parcul Zoologic din Szeged la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

0
328
Galago senegalensis

TÂRGU MUREȘ. La Grădina Zoologică din Târgu Mureș au fost aduși șase galago senegalez (Galago senegalensis) și doi masculi din specia cerbilor axis (Axis axis). Cele 8 animale au fost importate de la Parcul Zoologic din Szeged (Ungaria).

 

Galago senegalensis aparține clasei de primate și sunt animale miniaturale, nocturne, omnivore, originare de pe continentul african. Membrele lor sunt mai adaptate pentru sărituri. În condiții naturale trăiesc până la 8 ani, în captivitate pot atinge chiar și 16 ani.

 

Cerbul axis (Axis axis), cunoscut si sub numele de chital, este o specie descoperită pentru prima dată în sudul Asiei, foarte comună în India. Specia se aclimatizează ușor, fiind prezentă astăzi și în Australia, Noua Zeelandă, America de Sud și Europa. Are 1-1,5 m lungime și o înălțime de 75-97 cm. Poate atinge greutatea de 70nkg. Are blana de culoare roșcat-aurie pe partea dorsală a corpului, pe suprafața căreia sunt împrăștiate numeroase pete albe. Partea ventrală este albicioasă.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ