FAPT – În Târgu Mureș, examen naţional de dietetician autorizat, care conferă specialiştilor drept de liberă practică în domeniu

0
102

DIETETICIENI. În 15 mai 2022, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş va fi organizat, în colaborare cu Colegiul Dieteticienilor din România (CDR), un examen naţional pentru obținerea specializării de dietetician autorizat.

 

Acesta face parte din seria primelor cinci examene naţionale de acest tip, organizate în perioada 7-22 mai 2022 la cinci instituţii de învăţământ superior care au programe de licenţă acreditate în specializarea nutriţie şi dietetică (Iași, Târgu Mureș, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava).

 

Secretarul naţional al Colegiului Dieteticienilor din România, Adina Rusu, a precizat că examenul are aceeaşi metodologie şi tematică la nivel naţional (constând într-un test scris cu 50 de subiecte tip grilă, care trebuie rezolvat în 3 ore), dar bibliografia şi subiectele vor fi stabilite distinct, la nivel teritorial, de către comisiile de examen aferente centrelor universitare organizatoare. Examenul poate fi susținut de persoanele licenţiate în nutriţie şi dietetică, care au efectuat minim un an de practică sau au absolvit un program de masterat în acest domeniu.

 

Aceaste examene validează profesia de dietetician (oferind specialiştilor drept de liberă practică în domeniul serviciilor de nutriţie şi dietetică și calitatea de membru în Colegiul Dieteticienilor din România) și sunt organizate pentru prima oară în România, după mai bine de 10 ani de demersuri.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ