DECIZIE – A fost autorizată tranzacția prin care controlul firmei Eco Euro Doors din Reghin, a lui Claudiu Cășvean, este preluat de Roca Investments

TRANZACȚIE ECONOMICĂ. Consiliul Concurenței a autorizat, la începutul acestei luni, tranzacția prin care compania reghineană Eco Euro Doors SRL este preluată de Roca Investments SA. Roca va prelua controlul asupra producătorul de uși și scări de mansardă Eco Euro Doors, firmă fondată în Reghin în anul 1994 de Claudiu Marius Grigore Cășvean (care deține și deține și firma de retail a materialelor de construcții și produse pentru casă Evora Center din Reghin), prin firma Doorsrock4 SRL, înființată de Roca Investments SA special în acest sens (în vederea achiziționării capitalului social al firmei reghinene).

 

Tranzacția dintre cele două entități a fost anunțată de msnews la momentul producerii (aveți detalii AICI), în ianuarie 2022, și presupune achiziția de holdingul Roca Investments a 70% din părțile sociale ale Eco Euro Doors (cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale).

 

Holdingul Roca Investments SA acționează asupra societăților pe care le controlează prin injectarea resurselor financiare necesare antreprenorilor care dețin societăți aflate în dificultate, dar cu potențial de dezvoltare, în vederea dezvoltării activității comerciale. După oficializarea tranzacției între Cășvean și ROCA și în așteptarea autorizării acesteia de Consiliul Concurenței, executivul holdingului a precizat că argumentul achiziției constă în faptul că producătorul reghinean de uși are “un potențial uriaș de creștere” și că vizează, în principal, ca acesta să-și crească capacitatea de producție, orientând-o și către nișa premium.

 

Producătorul de uși și scări de mansardă Eco Euro Doors deține o fabrică cu 5.000 mp de hale de producție și 13.000 mp de spații de stocare și produce peste 180.000 de uși pe an din MDF, HDF, lemn masiv rășinos și fag. Consiliul Concurenței a analizat dacă noua concentare economică este compatibilă cu mediul concurențial normal, la final autorizând tranzacția.

 

În 2020, firma Eco Euro Doors raporta o cifră de afaceri de aproape 50 de milioane de lei și un profit net de peste 8 milioane de lei cu 94 de angajați. În 2021, compania reghineană a generat o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei. Fabrica din Reghin își vinde produsele prin magazine de bricolaj, distribuitori de materiale de construcții, retaileri sau direct către clienți finali ori dezvoltatori imobiliari.

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare