SFÂRȘITUL ECONOMIC – S-a oficializat falimentul Cesiro Sighișoara, după aproape 3 ani de procese: 170 de creditori, creanțe de circa 69 de milioane de lei

0
714

FALIMENT. S-a oficializat falimentul producătorului de obiecte de ceramică de menaj Cesiro Sighișoara, după 2 ani și 7 luni de procese – o experiență economică sfârșită cu 170 de creditori și creanțe de circa 69 de milioane de lei (conform tabelului definitiv al creanțelor, din februarie 2021, din care 27% la CEC Bank).

 

Cesiro SA Sighişoara a intrat în insolvenţă pe 9 septembrie 2019 și pe 21 iulie 2021 instanța (Tribunalul Specializat Mureș) a respins confirmarea planului de reorganizare, pronunțând demararea procedurilor generale de faliment, însă această decizie a fost atacată de lichidatorul judiciar (CITR Filiala Cluj SPRL) şi suspendată până recent, când Curtea de Apel Târgu Mureș a respins apelul și a consfinţit finalul companiei. Conform ultimul raport financiar public, cel aferent anului 2020, Cesiro avea datorii care totalizau 126,7 milioane lei.

 

Cesiro, firmă controlată de familia Covaciu (Cristian – în foto -, Cosmin și Elena Covaciu), prin firma IPEC Alba Iulia, care deține 98,79% din capitalul social al firmei din mureșene, a intrat în insolvență la cererea a trei firme din județele Bihor, Alba și Cluj (Transmec Ro, Cora Trade Center și Cominex Nemetalifere).

 

Fabrica sighișoreană de obiecte de ceramică pentru menaj și-a început producția în anul 1957 și odinioară era prezentă ca fiind “cel mai mare producător de ceramică de menaj din Europa”, la un moment dat fiind producător pentru Tesco și Carrefour.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ