FAPT – Ionuț Cengher, al treilea în ierarhia PNL Mureș, demis din funcția de director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureș, din cauza declarațiilor publice

2
10095
Ionuț Cengher

DECIZIE. Reghineanul Ionuț Cengher (35 de ani), al treilea în ierarhia PNL Mureș (propulsat și pe lista PNL Mureș pentru Senat, pe loc neeligibil), a fost demis din funcția de director al Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș, din cauza “declarațiilor publice din ultima perioadă, care nu fac cinste unei instituții de o asemenea importanță în domeniul gospodăririi apelor din județul Mureș” (citat din președintele PNL Târgu Mureș, Ervin Molnar, care îndeplinește funcția de director general al Administrației Naționale Apele Române).

 

Molnar a recunoscut că demiterea colegului său de partid a avut loc în urma discuțiilor pe care el le-a avut cu conducerea Administrației Bazinale de Apă Mureș (adică cu subordonații săi). Demiterea lui Cengher este previzibilă, fiind anticipată încă din cursul dimineții, într-un comunicat public în care Apele Române încerca să dreagă busuiocul în urma dezvăluirilor făcute de jurnaliștii Recorder în cazul presiunilor politice făcute de PNL Mureș pentru înlocuirea fostului director general Ovidiu Ianculescu (cu studii de specialitate) – acesta susține că i-a fost forțată depunerea demisiei din funcție -, cu Cengher (fără studii de specialitate).

 

În respectivul comunicat, conducerea Apele Române (adică Molnar) menționa că Cengher “este detaşat de la Senatul României pe acest post la ABA Mureş din februarie 2020” și că „îi vor fi reanalizate competenţele”. Și i le-au analizat rapid, în câteva minute penelistul reghinean a fost dat afară. C-a vorbit fără el. Bine, să-nchidem scrierea cu o informație utilă: deocamdată, funcția de director SGA Mureș a fost preluată (pentru o perioadă determinată, adică interimar) de George Vlasiu, de profesie inginer constructor, cu experiență de peste 6 ani în sistemul de gospodărire a apelor.

 

După izbucnirea scandalului care acreditează ideea că PNL Mureș, prin cuplul Chirteș & Molnar, acționează ca niște pesediști adevărați, împărțind funcții pe cumetrii de partid (vezi și cazul Ilie Covrig, directorul Direcției Silvice Mureș, care a defectat și el din sistem făcând public faptul că i s-a cerut să-și dea demisia pentru că n-a dus bani la partid, adică la PNL, nominalizându-l în acest sens ca vârf de lance pe actualul senator Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș și fost director general și apoi director comercial al Direcției Silvice Mureș), și Molnar a avut o reacție publică dezvăluind că Ianculescu era finul pesedistului Cristian Bratanovici (director general al Administrației Bazinale de Apă Mureș și din 2019 director adjunct al AN Apele Române, în perioada guvernării PSD).

 

Molnar n-a explicat cum au fost posibile alte 17 angajări de șefi, fără competențele necesare, doar pe cumetrii de partid, dezvăluite în ancheta jurnalistică a celor de la Recorder și comise în timpul propriei sale conduceri a AN Apele Române.

 

Bine, ideea de bază e că l-au ejectat pe Cengher și noul director general interimar al SGA Mureș este George Vlasiu. Să fie primit! – și urmărim spețele Covrig și Ianculescu (precum și ale viitorilor lor înlocuitori, pe “competențe”).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Gospodăria comunala Arad, de asemenea director ce nu are nici o pregătire profesionala în domeniu doar ca este membru PNL. Va rog sa va interesați, Aradul este capusat de asemenea “directori”

LĂSAȚI UN MESAJ