FAPT – Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin face demersuri pentru a deveni Colegiu

0
1646

ÎNVĂȚĂMÂNT REGHIN. Conducerea Liceului Tehnologic „Petru Maior” din Reghin face demersuri pentru ca instituția să primească titulatura de Colegiu, începând cu anul școlar 2021-2022, susținând că unitatea de învățământ reghineană acoperă toate criteriile minimale de evaluare prevăzute în legislație (sunt 7 criterii).

 

Conform legii, un liceu poate deveni colegiu ca urmare “a îndelungatei activități educaționale și a performanțelor profesionale”. Actualul Liceu Tehnologic s-a înființat ca liceu de stat în anul 1920, din Școala Civilă de Băieți. În 1994, liceul a primit denumirea Grup Școlar “Petru Maior”, iar din 2004, după unificarea cu Școala Generală nr. 3, de Liceu Tehnologic. Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin are peste 1.300 de elevi în învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional, având 55 de clase la filierele teoretic și tehnologic.

 

Protocolul de acordare a titlului de Colegiu prevede înaintarea solicitării către inspectoratul școlar județean, iar decizia se acordă prin Ordinul ministrului Educației. Ce se modifică prin schimbarea titulaturii? În principal, nimic. În secundar, colegiul față de liceu indică faptul că respectiva unitate de învățământ are regulat elevi care obțin rezultate foarte bune la diferite competiții de învățământ (olimpiade, concursuri etc.). O denumire care conferă mai multă prestanță și atractivitate în privința opțiunilor viitorilor elevi.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ