FAPT – Mureșeanul Vincze Loránt, ales copreședinte al Grupului de lucru pentru minorităţi al Parlamentului European

0
184

MANDATAT. În reuniunea inaugurală de la Bruxelles, europarlamentarul mureșean Vincze Loránt (42 de ani), care este și preşedintele Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene (FUEN), a fost ales copreședinte al Grupului de lucru pentru minorităţi al Parlamentului European.

 

Grupul care susține că “oferă acţiuni comune pentru protejarea minorităţilor tradiţionale naţionale şi lingvistice”, are trei copreședinți, cu un mandat de 5 ani, în afara lui Vincze fiind aleși Kinga Gál (FIDESZ – copreședinte al Grupului pentru a patra oară) și Francois Alfonsi (Partidul Verde Francez din Corsica).

 

Vincze a precizat că, în calitate de copreşedinte al Grupului, îşi propune să se implice activ „în elaborarea de propuneri legislative relevante pentru minorităţi, astfel încât să se creeze o legislaţie favorabilă minorităţilor naţionale autohtone în UE” și că sprijinul acordat de Grup „va fi decisiv pentru viitorul Minority SafePack” (iniţiativă cetăţenească europeană pentru minorităţi).

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ