FAPT – O unitate mobilă de terapie intensivă a crescut la 67 numărul paturilor ATI destinate pacienților COVID-19 din județul Mureș

0
152

TERAPIE INTENSIVĂ. O unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi a Departamentului pentru Situații de Urgență, adusă miercuri, 13 octombrie 2021, la Târgu Mureș, la cererea autorităților medicale și administrative din județ, a fost amplasată în curtea Clinicii de Oncologie a Spitalului Clinic Județean Mureș.

 

Personalul medical care va deservi unitatea mobilă de terapie intensivă aparține Spitalului Clinic Județean Mureș și Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Solicitarea a fost făcută pentru a crește numărul de paturi ATI destinate bolnavilor cu forme grave COVID-19, județul fiind printre cele mai solicitate pentru a se implica în gestionarea națională a numărului mare de cazuri, în special cazurile grave.

 

După operaționalizarea unității mobile, în județul Mureș vor fi 67 de paturi ATI, complet echipate, destinate bolnavilor cu forme grave COVID-19. Instituția Prefectului Mureș a precizat că gradul de ocupare al paturilor ATI din județ este de 100%.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ