FAPT – Pădurarul mureșean cu a cărui armă un copil și-a ucis accidental fratele în vârstă de 5 ani, a dat în judecată, din arest, două posturi TV naționale

PRETENȚII. Pădurarul Ioan Toncean de la Ocolul Silvic Târgu Mureș, proprietarul armei de tir sportiv cu aer comprimat cu care un copil în vârstă de 8 ani și-a ucis accidental fratele în vârstă de 5 ani, aflat în arest, a dat în judecată posturile naționale de televiziune Antena 1 (prin Digital Antena Group, Divizia Antena 1) și Kanal D, solicitând pretenții pentru daunelor morale cauzate.

 

Speța a fost înregistrată joi, 27 mai 2021, și va fi judecată de magistratul desemnat al Secției Civilă a Tribunalului Mureș. Vă reamintim că în această cauză s-a deschis dosar penal sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă.

 

Pădurarul Toncean deținea legal arma cu aer comprimat (era o armă personală, personalul silvic nu este dotat cu arme de tir sportiv) și deși aceasta este încadrată în categoria armelor neletale, poate fi letală de la distanță mică (potrivit martorilor, băiețelul de 5 ani a fost împușcat de fratele său de la o distanță de circa 2 metri), alicele fiind propulsate cu peste 200 de metri/secundă.

 

Conform legii, “posesorii armelor neletale au obligația să ia toate măsurile necesare pentru păstrarea armelor (…) astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate la acestea și să nu existe pericol de vătămare corporală accidentală”.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare