FAPT – Pentru că licitația pentru salubrizare a fost ratată, în Târgu Mureș se va prelungi contractul cu Salubriserv pe perioada stării de urgență

CONTRACT PRELUNGIT. Pentru că licitația de atribuire a colectării deșeurilor în Zona 2 Târgu Mureș a fost, din nou, ratată (formularea oficială este “a fost încheiată fără câștigător”, respectiv toate ofertele primite în cadrul procedurii de licitație au fost descalificate de comisie pentru că niciuna dintre firmele ofertante nu îndeplinea criteriile tehnice impuse în caietului de sarcini) și beneficiind de prevederile situației de urgență, astăzi, 30 martie 2020, forul deliberativ al municipiului reședință de județ este nevoit să prelungească contractul de salubrizare către operatorul actual, Salubriserv SA, firmă aflată în reorganizare, contract care expiră în 15 aprilie.

 

Durata prelungirii/continuității serviciului de salubrizare pe raza municipiului Târgu Mureș către Salubriserv va fi pe perioada stării de urgență. Conform unei precizări a ADI Ecolect Mureș, în privința încălcării prevederilor legale privind obligația colectării selective (care nu se face în municipiul Târgu Mureș), aceasta este în sarcina primăriilor, până la încheierea contractului de colectare pentru Zona 2 Târgu-Mureș de către ADI Ecolect Mureș. Obligația impusă de lege este încălcată (și) în Târgu Mureș, susține ADI Ecolect Mureș, de administrația publică locală, de… 8 ani (adică din anul 2012).

 

Conform rapoartelor oficiale ale șefului administrației din Târgu Mureș, edilul Dorin Florea, în municipiul reședință de județ costurile anuale ale salubrizării sunt de peste 18 milioane de lei (sumă în care intră și acțiunile din timpul curățeniei de primăvară și de toamnă).

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare