FAPT – Primăria Târgu Mureș are proprire pe conturi: trebuie să achite o amendă de 4 milioane de lei pentru că nu a colectat selectiv deșeurile

PROPRIRE PE CONTURILE PRIMĂRIEI. Primăria Târgu Mureș are proprire pe conturi: trebuie să achite o amendă de 4 milioane de lei (exact: 3.981.300 de lei) pentru că nu colectează selectiv deșeurile. Măsura colectării selective a deșeurilor trebuia luată în urmă cu 10 ani (conform normelor UE, graficul anual de reciclare este gradual, în 2025 fiecare localitate din țările membre UE trebuie să recicleze 55% din cantitatea totală de deșeuri produse, iar până în 2035 procentul trebuie crescut la 70%).

 

Primarul Soós Zoltán a confirmat proprirea pe conturile instituției administrative a municipiului reședință de județ și a spus că amenzile au fost date de Garda de Mediu Mureș în perioada 2017-2019, dar fosta administrație, controlată de edilul Dorin Florea nu a plătit nicio amendă, iar acum s-a ajuns la soluția propririi conturilor Primăriei. Tot Soós a informat că amenda aferentă anului 2020 (care urmează să se adauge la suma totală, este de circa 2,5 milioane de lei).

 

Până la plata completă a amenzilor, administrația târgu mureșeană are interdicție de a accesa finanțări nerambursabile. Soós a mai susținut că colectarea selectivă este o prioritate pentru administrația pe care o conduce și că va rezolva problemele (plata amenzilor și deblocarea conturilor, precum și colectarea selectivă, impusă viitorului operator de salubritate). De asemenea, vor “acționa în judecată toate persoanele responsabile care au ignorat obligațiile europene și care au decis să nu plătească la timp amenzile datorate, ceea a dus acum la blocarea conturilor instituției”.

 

Cătălin VISCHI

2 comments
  1. Din pacate vechile structuri din institutiile statului abilitate sa stopeze jafurile au ramas la locurile lor si sunt platiti regeste mai departe din bani publici.

  2. Așa merge democrația în România. Florea&Co au distrus orașul, nu au plătit amenzile ani de zile, nu au primit nici-o amendă.

    Dar dacă vine un primar maghiar, automat autoritățile blochează conturile orașului. Și apoi după patru ani spun că nu au făcut nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare