FAPT – Primarul Florea cere acordul consilierilor să folosească peste 5 milioane de lei din excedentele bugetare din anii trecuți pentru dezvoltare și funcționare

0
397
Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș
Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș

ÎNCERCARE. Primarul Dorin Florea a aprobat două proiecte de hotărâre care vizează modul de întrebuințare a 5,28 milioane de lei.

 

Conform documentelor, edilul din Târgu Mureș cere acordul consilierilor municipali de a utiliza peste 1,28 milioane de lei (exact: 1.281.909,94 lei) proveniți „din excedentul execuției bugetului activităţilor finanţate integral din venituri proprii al anului 2018” pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare a administrației publice locale, prin preluarea acestei sume în bugetul local.

 

De asemenea, primarul Florea susține că în anii precedenți s-a adunat un excedent bugetar de peste 4,2 milioane de lei (exact: 4.210.656,39 lei), iar din acesta propune utilizarea a 4 milioane de lei “pentru finanțarea obiectivelor de investiții aferente secțiunii de dezvoltare”, implicit includerea acestei sume în bugetului local.

 

Documentele, înregistrate la sfârșitul acestei luni, au primit deja avizul favorabil al Direcției Economice și viza de legalitate a secretarului municipiului, pentru a fi implementate necesitând și girul majorității consilierilor locali.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ