Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș
Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș

FAPT – Primarul Florea cere acordul consilierilor să folosească peste 5 milioane de lei din excedentele bugetare din anii trecuți pentru dezvoltare și funcționare

Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș

ÎNCERCARE. Primarul Dorin Florea a aprobat două proiecte de hotărâre care vizează modul de întrebuințare a 5,28 milioane de lei.

 

Conform documentelor, edilul din Târgu Mureș cere acordul consilierilor municipali de a utiliza peste 1,28 milioane de lei (exact: 1.281.909,94 lei) proveniți „din excedentul execuției bugetului activităţilor finanţate integral din venituri proprii al anului 2018” pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare a administrației publice locale, prin preluarea acestei sume în bugetul local.

 

De asemenea, primarul Florea susține că în anii precedenți s-a adunat un excedent bugetar de peste 4,2 milioane de lei (exact: 4.210.656,39 lei), iar din acesta propune utilizarea a 4 milioane de lei “pentru finanțarea obiectivelor de investiții aferente secțiunii de dezvoltare”, implicit includerea acestei sume în bugetului local.

 

Documentele, înregistrate la sfârșitul acestei luni, au primit deja avizul favorabil al Direcției Economice și viza de legalitate a secretarului municipiului, pentru a fi implementate necesitând și girul majorității consilierilor locali.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare