Dorin Florea

FAPT – Reîncepe procesul ASA Târgu Mureș, în care inculpații, printre care fostul primar Dorin Florea și consilierul local Claudiu Maior, au fost achitați la Harghita

PROCESUL ASA TÂRGU MUREȘ. Reîncepe procesul care a durat aproape 6 ani și care a devenit notoriu sub denumirea ASA Târgu Mureș (Asociaţia Sportivă “Fotbal Club ASA 2013” – Fotbal Club Municipal), în care cei 9 inculpați – fostul primar Dorin Florea, consilierul local Claudiu Maior (fost viceprimar al municipiului), Maria Cioban (fostă secretar al municipiului), omul de afaceri Ioan Nucu Man (fost președinte al clubului de fotbal), Kiss Imola (fost director economic al Primăriei), Emil Virgil Măceşanu (fost consilier superior la Primărie) și cei trei foști consilieri locali și membri în CA al clubului Benedek Istvan, Bako Laszlo Attila și Ioan Fărcaş – au fost achitați, în primă fază, la Tribunalul Harghita pe considerent că “faptele comise nu sunt prevăzute de legile penale”.

 

Conform DNA, inculpații au încălcat legea prin faptul că au aprobat finanțarea clubului de fotbal din bugetul local, deși acesta înregistra datorii. În urma deciziei din 29 iulie 2021, în care toți cei 9 acuzați de DNA de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu au fost achitați după un proces care a durat aproape 6 ani (!), atât DNA, cât și Primăria Târgu Mureș (reprezentată de actualul secretar al municipiului, Dianora Monica Buculei) au făcut apel – că-i obligă legea/regulamentele. De asemenea, a depus apel și unul dintre inculpați, fostul consilier local Ioan Fărcaș (deși și acesta, precizam, a fost achitat în prima instanță de judecătorul de cauză de la Tribunalul Harghita).

 

Acum, procesul, care a fost strămutat în  Harghita, se întoarce în județul Mureș, apelul urmând să se judece la Curtea de Apel Târgu Mureș. Instanța mureșeană a dat deja primul termen de judecată: 8 noiembrie 2021. În 16 decembrie, acest proces va împlini 6 ani de când a fost înregistrat pe rolul instanțelor de judecată…

 

Vă reamintesc că-n septembrie (2021 este, se vede, anul în care se termină, cu bine, procesele celor care au acceptat să coboare de îndestulata scenă administrativo-financiară), cuplul Florea&Maior + inculpatul de conjunctură Andrei Mureșan (la data comiterii faptelor secretar general al municipiului Târgu Mureș, pentru că, observați dumneavoastră, toți secretarii municipiului acesta ajung inculpați) au fost achitați (de Tribunalul Târgu Mureș, de data asta), după 4 ani de procese și 25 de termene de judecată, tot cu DNA, care i-a trimis în judecată pentru uzurparea funcţiei şi complicitate la uzurpare a funcţiei.

 

Și în acel caz (bazat pe faptul că Maior a semnat din postura de consilier personal al primarului Florea 9.198 de ordine de plată, iar cei de la anticorupție au zis că e ilegal, ceea ce chiar pare a fi, c-așa zice legea). Motivația achitării, șablonată după procesul ASA: “fapta nu este prevăzută de legea penală”. Au fost achitați, așadar, dar toți au făcut apel (DNA, Primăria, Florea, Maior…).

 

Am făcut precizarea asta pentru cei interesați de ce mai face fostul primar Florea. Uite, în loc să se bucure și el de agoniseală și apropierea iminentă a vârstei de pensionare, se plimbă prin săli de tribunale… Pe lângă răii ăștia de la DNA care l-au tot trimis în judecată pentru că au zis că e corupt, trebuie să se mai judece și cu Poliția (că i-au luat carnetul pe autostradă, pe considerent că a mers puțin mai tare, așa), cu cei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (știți, că și acolo trebuie să plătească o amendă și-i dreptul lui s-o conteste, așa că o tot contestă din septembrie anul trecut). Deci are activitate. Om ocupat.

 

P.S.: Fotografia este ultima făcută de Florea la biroul de primar, în septembrie 2020, înainte de a-l părăsi definitv. “Încărcat de emoții”, spunea (că era la acel moment).

 

Cătălin VISCHI

1 comment
  1. Achitarea si de data aceasta este ca si facuta deoarece cei care l-au sustinut in functie(conducatorii intsitutiilor de stat abilitate sa stopeze ilegalitatile,jaful banului public etc.)) nu o sa-si recunoasca astfel partea lor de vina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare