FAPT – S-a stabilit suma care se va cheltui pentru centura rutieră ocolitoare a municipiului Sighișoara: 13 kilometri cu 65,6 milioane de euro

0
441

INVESTIȚIE. Conform indicatorilor tehnico-economici ai construirii centurii rutiere ocolitoare a municipiului Sighișoara, proiectul este estimat la valoarea totală de 391,17 milioane de lei (echivalentul a 65,6 milioane de euro – suma conține TVA) și necesită 2 ani pentru finalizare. Proiectul investițional, inclus Master Planul General de Transport și promovat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, va fi demarat după emiterea Hotărârii de Guvernului.

 

Pentru realizarea centurii rutiere ocolitoare, care va parcurge un traseu de peste 13 kilometri, trebuie expropriată o suprafață totală de 27,5 hectare de teren. Centura ocolitoare a Sighișoarei va avea două parcări (câte una pe fiecare sens de mers) cu câte 20 de locuri de parcare pentru autovehicule grele şi 20 pentru autoturisme, un pasaj (pentru traversarea căii ferate Bucureşti-Braşov-Sighişoara-Mediaş-Cluj şi a drumului naţional DN 13), un pod (pentru traversarea râului Târnava Mare şi a pârâului Satului) şi un viaduct.

 

Centura rutieră de ocolire a municipiului mureșean vizează scoaterea traficului greu şi de tranzit din interiorul Sighișoarei și va fi finanțat din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat (prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie).

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ