FAPTĂ – Oamenii municipalității Târgu Mureș reîncep excursiile pe banii orașului: delegație în Paris pentru a dezvolta sustenabil… cultura păcii

PACEA MONDIALĂ NE LOVEȘTE DIN NOU. Îl mai țineți minte pe Man Hee Lee? Acel domn din Coreea de Sus care și-a făcut propria biserică propăvăduind că știe când va veni sfârșitul lumii și că el are dispensă de la Dumnezeu să ia cu el în cer, în Ziua Judecății, 144.000 de oameni care vor fi mântuiți?

 

Da, exact, cel care a reușit să sensibilizeze autoritățile publice din Târgu Mureș, municipiu care a semnat cu organizația lui Lee (“Cultura cerească, pacea mondială, restaurarea luminii” – Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light) un memorandum de colaborare de care înzestrații cu rațiune râd și astăzi, în hohote. Da, Lee acela care l-a proclamat pe primarul Dorin Florea ambasador cultural al păcii și a numit (cu de la sine putere) Târgu Mureș “Oraş Cultural al Păcii”.

 

De ce amintesc acum de Man-Hee Lee (autoproclamat și preşedintele Organizaţiei pentru Pace din Coreea de Sud)? Pentru că l-a invitat (iar) pe primarul Florea 5 zile în Paris (Franța). Că-i fain în Paris și nu doare gură să inviți oameni în condițiile în care invitații plătesc tot (deci gazda nu iese-n pagubă).

 

“Implicarea noastră este vitală”

 

Dacă l-a invitat pe primarul Florea la Conferința privind Dezvoltarea Sustenabila a Culturii Păcii, care are loc în 23 martie, edilul urbei a zis să meargă o delegație de trei persoane care să reprezinte administrația publică locală a acestui neasemuit “Oraş Cultural al Păcii”. Și să nu meargă doar o zi, pentru că, v-am spus, la Paris e fain. Deci, cei trei delegați din partea municipiului Târgu Mureş și a Consiliului Local o să meargă la Paris 5 zile (în perioada 21-25 martie).

 

Conform procedurii interne, edilul Florea i-a ordonat subalternului care-i duce tava de Relaţii Interne şi Internaţionale, Simion Cosmin Blaga Zătreanu, să scrie ceva cu chimicu’ înmuiat în gură pentru a-i convinge pe consilierii locali să aprobe banii care urmează să fie cheltuiți din pușculița orașului. Sigur, Blaga, fiind indolent, a copiat motivația (numită pompos “Referat de aprobare privind finanţarea din bugetul local a indemnizaţiei în valută pentru o delegaţie…” bla-bla-bla) de pe referatul de anul trecut pentru excursia, tot pe banii voștri, în Budapesta. Dar asta-i mai puțin important.

 

Dacă vă gândiți: „Cum, bă, nu poate ditamai convorbitorul lui Iisus să dezvolte sustenabil pacea mondială dacă nu vin și ăștia din Târgu Mureș?”. Răspunsul este: Nu. O spune chiar Cosmin Blaga: “Implicarea noastră în găsirea unor soluţii este vitală, pentru a fi siguri că vom putea aşeza şi pe viitor o piatră de temelie în ceea ce priveşte buna înţelegere în această oază de multiculturalitate care este oraşul Târgu Mureş”.

 

Cum zice? „Implicarea noastră în găsirea unor soluții este vitală…”. Păi, ăștia n-au găsit soluții pentru o amărâtă de parcare supraterană în 20 de ani de existență amiabilă a lui Florea la pupitrul de comandă al urbei – nu vreau să vă amărăsc, dar Râșnov, un orășel din județul Brașov de dimensiunile Ludușului mureșean (vreo 15.000 de locuitori), tocmai a semnat un contract de finanțare de vreo 25 de milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, bani cu care își face un teatru de vară și o parcare supraetajată cu 180 de locuri. Până și-n Râșnov se fac parcări supraterane, pentru că nu-i un fel de piramidă…

 

Știu, râdeți. Însă n-ar trebui, pentru că și acest exemplar, Blaga, râde de voi în fiecare zi de leafă, spunându-și, probabil, că nici nu știți că-l plătiți cu vreo 7.600 de lei pe lună, net (adică-n mână), lună de lună, pentru a-și așterne motivațiile inepte pe documente oficiale ale municipalității Târgu Mureș din postura de director adjunct al unui serviciu al Primăriei.

 

Câți bani sifonează acum

 

În fine, să vedem câți bani și-au propus să sifoneze din pușculița orașului pentru excursia de cinci zile la Paris pentru a dezvolta sustenabil cultura păcii. 2.225 de euro + 200 de lei. Nu-i un capăt de țară, deși sunt banii orașului, n-a plouat cu ei din cerul în care Lee vorbește cu Iisus de pe Cosmote. Celor care își spun: “Haide, bă, 2.000 de coco, e nimic la bugetul orașului. Las să se mai distreze și ei pe banii noștri, că uite cât de aplicat și profund muncesc de-au dezvoltat orașul și am reușit să întrecem și noi chiar și Târgu Secuiesc!”, le reamintesc nouă cuvinte: Alpha Transilvană, copii cu nevoi speciale, n-avem bani.

 

Deci se sifonează 2.500 de euro + 200 de lei pentru excursia pe bani publici în Paris, cinci zile, trei persoane. Pentru a putea să fie acordate diurnele maxime (35 de euro/zi), deplasarea a fost înscrisă la categoria I, cu coeficient 100% – doar e ditamai conferința pentru pacea planetară cu partenerul de dialog al lui Iisus.

 

Pentru contabili, defalcat: diurnă: 3 persoane x 35 euro/zi x 5 zile = 525 euro; cazare: 3 persoane x 4 zile x 100 euro/persoană/zi = 1.200 euro; transport: 500 euro (se merge cu mașina Primăriei, așa că nu trebuie decât combustibil și taxe de autostradă, însă se alimentează în străinătate, pentru că-i mai scumpă benzina acolo și pentru că-i doare-n șapcă de banii orașului); asigurare de sănătate: 200 lei).

 

Asta cu asigurarea de sănătate să știți că e chiar bună, pentru că în Coreea de Sud erau până ieri 977 de pacienți diagnosticați cu coronavirus, iar 60% din aceștia sunt membrii Bisericii lui Man Hee Lee (asta nu e o glumă, ci un fapt real, potrivit presei coreene de limbă engleză). Deci, dacă e să fie, măcar să se primească niște bani. Doamne-ajută în dezvoltarea sustenabilă a culturii păcii, în implicarea vitală a celor de la Primărie în găsirea unor soluții în acest sens și distracție plăcută, când ne-o fi mai rău așa să ne fie!

 

P.S.: Nu urmărim să vă irităm și mai tare, doar să vă informăm: se mai pregătește o excursie, de 7 zile în Stuttgart. Cinci persoane: patru de la Direcția Școli și una de la Consiliul Local. La Târgul Internațional de Educație și Training “Didacta 2020”. Halatul: 5.225 euro + 200 de lei din banii orașului. Practic, pentru cele două excursii se plătesc din banii orașului 7.800 de euro. Vă reamintesc nouă cuvinte: Alpha Transilvană, copii cu nevoi speciale, n-avem bani.

 

… se organizează alegeri locale în acest an, să știți. Nici coronavirusul nu le oprește.

 

Cătălin VISCHI

 

 

 

 

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare