FĂRĂ PENALI – O caravană a USR vine în Tîrgu Mureș pentru a ajuta voluntarii la strângerea de semnături

INIȚIATIVĂ. Campania “Fără Penali în funcţii publice” a strâns până în prezent 454.000 de semnături şi va continua, în perioada între 1-16 august, cu o caravană care va parcurge 12 judeţe, printre care și Mureș, pentru atingerea ţintei de 500.000 de semnături, a precizat preşedintele USR, deputatul Dan Barna.

 

Conform legii, pe lângă cele 500.000 de semnături, target pe care USR susține că-l va atinge, e necesar ca în cel puțin 21 de județe și/sau capitala să se strângă minimum 20.000 de semnături. În acest moment, au atins ţinta de 20.000 de semnături Bucureşti, Braşov, Sibiu, Constanţa, Sibiu, Timiş, iar în Arad, Bihor şi Iaşi numărul semnăturilor se apropie de 20.000.

 

Pentru alte 12 județe care au șansa să strângă numărul minim de semnături impus de legislație (printre care și Mureș), USR va aloca resurse, o caravană urmând să rămână câte trei zile în fiecare județ pentru a ajuta voluntarii să strângă cele 20.000 de semnături.

 

Cele două caravane pornesc în această dimineață din București și vor parcurge trasee prestabilite (cea care va ajunge în Mureș se va deplasa pe traseul Ploieşti, Piteşti, Craiova, Hunedoara, Alba, Mureş, apoi urmând să se îndrepte spre oraşele de pe Valea Prahovei).

 

“Campania ‘Fără penali’ a devenit un adevărat fenomen social, (n.red., sloganul) este proiectat în concerte, este strigat în concerte, este strigat pe stadioane, l-am văzut la Turul Franţei… Practic, întreaga societate românească a preluat acest mesaj (…). Este un mesaj pe care România decentă îl transmite actualei clase politice, este un mesaj împotriva incompetenţei, este un mesaj împotriva încercării de a legaliza furtul din bani publici, este un mesaj împotriva încercării de subordonare a justiţiei, este un mesaj împotriva unui guvern care arată aproape în fiecare zi că este incompetent, că face România de râs”, a declarat Barna.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare