Foto: atlassport.ro

TÎRGU MUREȘ – S-a semnat contractul, după 4 ani! Încep lucrările de construire a parcului din cartierul Belvedere: aproximativ 313.000 de euro

DUPĂ 4 ANI. Asocierea de firme locale Astor Com SRL și Kronos Life Construct SRL vor realiza lucrările de amenajare, în prima fază, a parcului din cartierul Belvedere din Tîrgu Mureș. Prețul la care se vor executa lucrările din fază a edificării parcului este de aproape 1,5 milioane de lei (1.209.535,58 lei + 229.811,76 lei – reprezentând TVA), puțin sub prețul estimat de Primărie (1.622.520 lei pentru această lucrare, inclusiv cheltuieli diverse și neprevazute și organizare de șantier).

 

Contractul, care a fost semnat în urmă cu puține momente, azi, 1 august 2018, va fi onorat în maximum 14 luni de  la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor (lucrările efective trebuie finalizate în 9 luni). Conform contractului se vor desfășura lucrări de amenajare a terenului, lucrări de construcții a locurilor de joacă, căi de acces, instalații electrice și mobilier urban (bănci, pergole etc.).

 

Proiectul de amenajare al parcului pe o suprafață de 2 hectare datează din urmă cu patru ani, din vara anului 2014, în 2015 aprobându-se indicatorii economici ai investiției din (pe atunci) noul ansamblu rezidenţial Belvedere, situat în imediata apropiere a celui mai mare cartier din Tîrgu Mureș (Tudor Vladimirescu).

 

Conform proiectului (întocmit în vara anului 2014 de Proiect SRL), parcul urma să fie amenajat în zona centrală a cartierului și să cuprindă, pe lângă zone de relaxare, dotări pentru practicarea unor activităţi sportive. Proiectul prevede edificarea unui amfiteatru cu o scenă în aer liber (pentru diferite evenimente, iar pe timpul iernii acolo să fie amenajat un patinoar artificial), loc de joacă pentru copii, teren de sport, pistă de alergare și pentru biciclete, fântâni arteziene, alei pietonale pavate cu dale din beton colorat etc.

 

Particularitatea parcului din Belvedere ar reprezenta-o cele 14 părculeţe reprezentând capitalele europene (așa cum sunt denumite şi străzile din cartier). Valoarea totală a investiției era estimată (la cursul euro din 2014) la peste 3,3 milioane de euro, iar durata de execuție, la 30 de luni. În fine, acum, după patru ani, vor începe lucrările la prima fază a acestui parc, etapă în care se execută lucrări pentru realizarea “unor conduţii minimale de recreere şi sport pentru cetăţenii din cartier”, respectiv construirea terenului de joacă, a terenului de sport și aleile de acces.

 

Cine sunt câștigătorii

 

Firma Astor Com este deținută de familia Sala din Tîrgu Mureș (Petrică Mihai Sala deţine 70% din acţiuni, iar soția sa, Maria Daniela Sala, care este și administrator, deține 30%). În noiembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Petrică Mihai la un an de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru că în anul 2010 acesta i-a dat mită 12.000 de euro unei persoane (Ioan Tăutu) care trebuia să certifice lucrările de reabilitare a unor drumuri din Sovata, proiect finanțat prin fonduri europene și care urma să fie executat de Astor Com.  Împreună cu acționarul majoritar, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare și Silviu Vasile Sala, director Astor Com. Firma Astor Com a realizat, de-a lungul timpului, numeroase contracte cu instituții publice din Tîrgu Mureș și din județul Mureș, Sala fiind perceput ca un personaj apropiat de primarul Dorin Florea.

 

Secondantul asocierii, Kronos Life Construct este tot un sereleu local, din Tîrgu Mureș, are trei asociați și este administrat de Ioan Ludușan, fiind specializată în construcţii de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, dar a prestat pentru municipalitate și lucrări de asfaltare.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare