Fațete dentare: când sunt necesare și cum poți avea un zâmbet perfect în 24 de ore

SĂNĂTATE. Masticația incorectă poate duce la distrugerea dinților, însă aceștia pot fi ajutați cu fațete interne. Pierderea unui singur dinte afectează echilibrul din cavitatea orală, generând forțe care pot deteriora restul dinților. Reabilitarea orală completă poate fi realizată în doar 24 de ore.

Radiografiile maxilarelor indică pierderile osoase și dentare și ajută medicul să decidă ce dinți pot fi salvați și îmbunătățiți. Potrivit Dr. Bogdan Moaleș, medic specialist în estetică și protetică dentară, reabilitarea poate implica utilizarea de fațete, coroane, coroane pe implanturi și punți pe implanturi.

Coroanele dentare necesită șlefuirea completă a dinților vulnerabili, în timp ce fațetele dentare acoperă doar partea vizibilă sau posterioară a dinților, ajutând la reglarea masticației. Dr. Anca Rusu, medic specialist în chirurgie dento-alveolară, explică faptul că fațetele dentare se aplică de obicei pe suprafața anterioară a dintelui, dar pot fi utilizate și pe suprafața posterioară în cazuri de mușcătură incorectă sau abraziuni acide. Aceasta contribuie la restabilirea unei mușcături stabile.

Dr. Bogdan Moaleș subliniază importanța contactului corect între dinții superiori și inferiori în timpul masticației, menționând că fațetele interne pot fi o soluție eficientă pentru pacienți, îmbunătățind funcția masticatorie fără a afecta estetica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare