FENOMEN ASTRONOMIC – Superluna din iulie „Buck Moon”, cea mai mare lună plină din 2022

0
64

SUPERLUNĂ. Superluna din iulie, „Buck Moon” sau „Thuner Moon”, va fi cel mai spectaculos fenomen astronomic din luna iulie.

Termenul de “superlună” a fost dat de astrologul Richard Nolle în 1979 și se referă la momentul în care Luna este 90% din perigiu (cea mai mare apropiere față de Pământ).
 
Petru că Luna va fi aproape de pământ, aceasta va părea mult mai mare și mai strălucitoare și va avea o culoare roșiatică.

Superluna va fi vizibilă pe cer începând de marți dimineața și până vineri dimineața, însă poate fi observată în toată splendoarea sa, miercuri pe 13 iulie 2022, atunci când luna va fi cel mai aproape de Pământ.
 
Cei care doresc să observe Superluna din iulie trebuie să privească cerul, miercuri, pe 13 iulie 2022 după ora 21:38.
 
Cătălina Lumperdean



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ