Ferrari Purosangue: Prezentarea primei mașini sport cu patru uși a mărcii (video)

AUTO. “Calul nărăvaș” a inaugurat un nou capitol interesant cu Purosangue, o mașină care demonstrează angajamentul Ferrari față de viteză, putere, dar și confort de neegalat.

Ferrari a dezvăluit prima sa mașină cu patru uși și patru locuri, ieșind din tiparul vechi de zeci de ani al modelului 2+2 de la Maranello, care a devenit sinonim cu marca.

Punctul culminant a 75 de ani de cercetare de vârf, noul model se mândrește cu un aspect unic, cu proporții inovatoare, în timp ce încapsulează ADN-ul “Calulului nărăvaș”, în care performanța, plăcerea de a conduce și confortul coexistă într-o armonie perfectă.

Denumit Ferrari Purosangue, care în italiană înseamnă “pur-sânge”, automobilul se mândrește cu un motor V12 montat central în față, cu cutia de viteze în spate, și cu o unitate de transfer de putere (Power Transfer Unit – PTU), care asigură o transmisie 4×4 ce ajută la optimizarea distribuției greutății automobilului.

V12 aspirat natural asigură că mașina eliberează mai multă putere decât oricare alta din segment, 725 de cai putere mai exact. De asemenea, poate livra un cuplu de 80% (chiar și la accelerații mici), poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3,3 secunde și de la 0 la 200 de kilometri pe oră în 10,6 secunde.

În premieră mondială este noul sistem de suspensie activă Ferrari, care ajută la controlul ruliului caroseriei în viraje, precum și al suprafeței de contact a pneurilor pe denivelările de înaltă frecvență. Acest nou sistem asigură faptul că Purosangue este capabil să ofere aceleași performanțe și manevrabilitate ca și faimoasele mașini sport ale mărcii.

De ani de zile, Ferrari a fost lider în ceea ce privește designul și aerodinamica vehiculelor, atât pe circuit, cât și pe șosea. În timpul dezvoltării modelului Purosangue, echipa s-a concentrat pe realizarea unei caroserii, a părții inferioare a caroseriei și a difuzorului spate cât mai eficiente posibil.

Purosangue dispune de un șasiu complet nou, completat de un acoperiș din fibră de carbon și de portiere spate “binevenite”, cu balamale în spate. Ferrari a integrat, de asemenea, cele mai recente iterații ale sistemelor sale de control dinamic al vehiculului, inclusiv direcția pe toate roțile și un senzor dinamic al șasiului cu 6 direcții (6w-CDS).

Fiecare element aerodinamic – de la puntea aerodinamică dintre partea frontală și flancuri, până la înlocuirea grilei frontale cu un diedru suspendat pe secțiunea inferioară pentru a oferi o estetică mai tehnică – designerii Ferrari au folosit aerodinamica îmbunătățită ca un pilon pentru a perfecționa și mai mult aspectul sculptural original al mașinii și proporțiile unice.

Habitaclul interior al mașinii a fost proiectat pentru a se simți ca un salon elegant și sportiv. Când ușile sunt deschise, se dezvăluie o cantitate generoasă de spațiu. Acest lucru este accentuat și mai mult ca urmare a scaunelor spate rabatabile și a celui mai mare portbagaj inclus vreodată într-un model Ferrari.

Postul de conducere se inspiră din SF90 Stradale și este aproape exact în oglindă pe partea pasagerului, pentru a crea un sentiment de implicare emoțională pentru pasagerul din față. Pasagerul este ajutat și mai mult de un ecran de 10,2″ care oferă toate informațiile necesare pentru a-l ajuta să participe la experiența de conducere.

Purosangue adăpostește, de asemenea, un sistem audio Burmester® 3D High-End Surround Sound System, care oferă performanțe maxime de la frecvențele joase la cele înalte, ca urmare a tehnologiilor sale inovatoare. Tweeterul cu panglică își face prima apariție pe un automobil de serie, iar subwooferul este găzduit în propria carcasă închisă pentru o claritate maximă.

Interioarele lui Ferrari Purosangue demonstrează, de asemenea, angajamentul mărcii față de mediu, deoarece au fost folosite materiale sustenabile în tot vehiculul. Printre exemple se numără căptușeala acoperișului din țesătură fabricată din poliester reciclat și covorul fabricat din poliamidă reciclată din plase de pescuit.

Combinând arhitectura inedită cu puterea care a devenit sinonimă cu numele Ferrari, Purosangue este un automobil versatil care oferă un confort excepțional pentru a asigura cea mai mare plăcere de a conduce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare