Festivalul Filmului Francez va avea loc la București și în alte 12 orașe din țară

FESTIVAL DE FILM. Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Filmului Francez în România va avea loc între 15 și 26 martie la București și în alte 12 orașe din țară, respectiv Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș.

Tema ediției din acest an, Cinéma, mon amour / Cinema, my love, este menită să arate sprijinul pentru sălile de cinema din întreaga țară, care se află de mai mulți ani într-o situație dificilă.

Sărutul de pe afiş este o trimitere la Jean Eustache, unul dintre cei mai mari cineaşti francezi. Festivalul va prezenta două dintre filmele sale în copii restaurate: „Mes petites amoureuses” şi „La maman et la putain”.

„La maman et la putain”, opera de artă a cinema-ului francez, a primit Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Cannes în 1973. La Bucureşti, filmul va fi proiectat în prezenţa unei invitate speciale ce urmează a fi anunţată.

Pentru a marca cei 30 de ani de când România este membru al OIF, organizaţia care promovează limba franceză, multilingvismul şi diversitatea culturală, festivalul include în premieră în programarea sa secţiunea Pépites francophones, o selecţie de filme prezentate la cele mai importante festivaluri internaţionale. În această selecţie au fost incluse filme precum „La ligne” de Ursula Meier, o producţie franco-elveţiană selectată la Berlinale 2022, care spune povestea unei familii disfuncţionale.

Pe lângă noutaţile acestei ediţii, festivalul îşi păstrează şi secţiunile tradiţionale: Panorama filmelor anului, Competiţia tinerelor talente – lungmetraj şi Competiţia tinerelor talente – scurtmetraj.

Întreg articolul aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare