Festivalul George Enescu: Biletele pentru ediția din 2023 se pun în vânzare pe 1 februarie.

MUZICĂ. Biletele individuale pentru ediția din 2023 a Festivalului Internațional George Enescu, cel mai mare eveniment de muzică clasică din România, vor fi puse în vânzare pe 1 februarie, la ora 12.00, au anunțat organizatorii.

Biletele pentru seria de concerte educative dedicate copiilor și pentru concertul susținut de ansamblul Musica Ricercata condus de Gabriel Bebeșelea pe 10 septembrie, realizat în parteneriat cu Teatrul Odeon, vor fi puse în vânzare de către teatru.

Biletele costă între 35 și 250 de lei și pot fi achiziționate online de pe site-ul Eventim.

Cea de-a 26-a ediție a celebrului festival are loc între 27 august și 24 septembrie sub sloganul Generozitate prin muzică. Ediția din 2023 se anunță a fi una dintre cele mai mari de până acum, cu peste 3.500 de artiști invitați, 150 de soliști și 40 de dirijori, 41 de orchestre din 16 țări și nu mai puțin de 9 orchestre românești prezente la eveniment.

Mari nume ale muzicii clasice vor reveni în acest an la festival, precum dirijorii Sir Simon Rattle, Zubin Mehta, Manfred Honeck, Paavo Järvi, pianiștii Martha Argerich și Yuja Wang, violoncelistul Gautier Capuçon, violoniștii Renaud Capuçon și Janine Jansen și mulți alții. Alți artiști vor concerta în premieră, printre care Alexander Krichel, Alena Baeva, Avi Avital, Aida Garifullina, Igor Levit, Kent Nagano, Hannu Lintu, Philippe Herreweghe, Augustin Hadelich și Klaus Mäkelä.

De asemenea, ansambluri de prestigiu vor concerta pentru prima dată la Festivalul Enescu, precum Gewandhaus Leipzig, Liszt Chamber Orchestra, Gothenborg Symphony, Collegium Vocale Gent, Berlin Academy of American Music și Manchester Camerata.

Programul Festivalului George Enescu este disponibil aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare