Festivalul Științei Române printre câștigătorii Falling Walls la Berlin

ȘTIINȚĂ. Romanian Science Festival – Festivalul Științei Române(RSF), primul festival național de știință din țară, a fost desemnat câștigător Falling Walls Science Engagement la Berlin. La această categorie au concurat proiecte din 66 de țări, iar Fundația Falling Walls Berlin a selectat 20, printre care și cel din România.
 
În fiecare an, Falling Walls invită organizațiile și persoanele care promovează activ disciplinele științifice să își prezinte proiectele în nouă categorii. Anul acesta au fost peste 1.300 de aplicări din toată lumea.
 
Există două etape de selecție în procesul de evaluare. Cincizeci de finaliști au fost selectați în prima etapă în iunie, iar apoi, în a doua rundă, Consiliul consultativ al Fundației Falling Walls i-a desemnat pe cei 20 de câștigători.
 
Cele mai bune inițiative câștigătoare selectate sunt invitate să își prezinte proiectele de implicare în știință în noiembrie la prestigiosul Falling Walls Science Summit de la Berlin, organizat de Fundația Falling Walls în cooperare cu partenerul fondator Robert Bosch Stiftung. Sandor Kruk, co-fondatorul Festivalului Științei Române, va reprezenta România și festivalul local la evenimentul din Germania.
 
Început în 2019 la Baia Mare, Pitești și Timișoara, Festivalul Științei Române a adus știința mai aproape de 100.000 de studenți din toată România prin proiecte, evenimente și întâlniri online care au implicat cei 120 de mentori RSF.
 
Mai multe orașe din România vor găzdui ediții ale festivalului de știință în această toamnă – Baia Mare și Sighetu Marmației în perioada 15-17 septembrie și Pitești, Mioveni și Câmpulung Muscel în perioada 22-24 septembrie. În timpul evenimentului, mentorii, cercetătorii și studenții STEM din diaspora RSF, împreună cu sute de voluntari, studenți și profesori, vor organiza târguri de experiență practică și prezentări interactive pentru participanții de toate vârstele.
 
Falling Walls Berlin este unul dintre cele mai cunoscute evenimente științifice internaționale. Desfășurată anual la Berlin, coincide cu aniversarea căderii Zidului Berlinului. Acesta își propune să promoveze „căderea zidurilor” între știință și societate, atrăgând lideri din domeniile științei, afacerilor, politicii, artei și comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare