România printre țările UE cu cea mai mare viteză de internet

INTERNET. Aproximativ 70% dintre gospodăriile europene au avut acces la internet de mare viteză anul trecut. România s-a clasat pe locul 7 în ceea ce privește accesul conform datelor Eurostat.
 
Ratele au variat de la 100% în Malta, la 20% în Grecia.
De asemenea, în fruntea clasamentului s-au aflat Spania (94%), Letonia (90,7%), Olanda (90,6%), Portugalia (90,5%), Irlanda (88,7%) și România (87,1%). Între timp, Cipru (41%) și Italia (44%) s-au alăturat Greciei în partea de jos.
 
Pe lângă acoperire, România are una dintre cele mai ieftine conexiuni de internet în bandă largă de mare viteză din lume, la doar 8 euro pe lună pentru viteze de descărcare de până la 1 Gbps. Cei mai mari furnizori locali de internet au oferte care încep de la 300 Mbps la aproximativ 6 euro.
 
În 2021, Comisia Europeană a adoptat primul program de lucru multianual ca componentă digitală a Facilității Conectarea Europei (CEF Digital). Acesta din urmă este menit să sprijine și să catalizeze atât investițiile publice, cât și private în infrastructurile de conectivitate digitală între 2021 și 2027. UE va angaja peste 1 miliard EUR pentru a îmbunătăți și a securiza infrastructura de conectivitate digitală a Europei, inclusiv conexiunile gigabit în bandă largă (1.000 Mbps) și rețelele 5G.
 
Scopul declarat este de a asigura accesul la internet de mare viteză 5G pentru toate gospodăriile situate în zonele populate până în 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare