Festivalul Whisky Fest Romania anunță o nouă ediție în noiembrie

EVENIMENT. Whisky Fest, unicul eveniment dedicat culturii whisky-ului din România, a anunțat o ediție nouă ce va avea loc între 10 – 11 noiembrie la Hotel Caro din București.

Pentru anul 2023, Whisky Fest Romania va găzdui peste 70 de branduri de băuturi fine din întreaga lume, permițând vizitatorilor să descopere și să deguste sute dintre cele mai fine și unice single malt-uri, bourbon-uri, single grain-uri, blended malts și blended whiskies pentru prima dată.

“Suntem încântați să anunțăm a 5-a ediție a Whisky Fest Romania, un eveniment născut din pasiunea pentru whisky împărtășită acum opt ani de un grup restrâns de oameni. Pentru 2023, am pregătit o selecție excepțională de distilerii, incluzând atât branduri cunoscute, cât și distilerii independente, pentru o experiență de neegalat”, a declarat Alin Lobodă, cofondatorul The Whisky Club Romania.

Festivalul va aduce împreună unele dintre cele mai renumite distilerii din lume, precum The Macallan, The Glenlivet, Glenmorangie, Jack Daniel’s, The Dalmore, Lagavulin, dar și distilerii independente precum Kilchoman, Raasay, și producători locali precum Alexandrion Group, care produce primul single malt whisky românesc, Carpathian Single Malt.

Organizatorii evenimentului, The Whisky Club Romania, se așteaptă la peste 1.500 de vizitatori unici la această ediție a Whisky Fest Romania.
De asemenea, au anunțat o serie de masterclass-uri pentru iubitorii de whisky și cei care doresc să se inițieze în cultura whisky-ului. Un masterclass este o sesiune de inițiere și degustare dedicată unui număr maxim de 25 de pasionați, condusă de un expert în whisky sau un ambasador al unei distilerii. Tema unui masterclass se concentrează pe trei sau patru etichete de whisky din aceeași distilerie.

Taxa de participare pentru masterclass nu este inclusă în prețul biletului și trebuie achiziționată separat online sau la eveniment, în funcție de disponibilitatea fiecărei sesiuni.
În plus, organizatorii au anunțat lansarea în premieră a berii artizanale Oriel Quadrupel maturată în butoaie de Lagavulin timp de 11 luni, o bere românească care completează experiența complexă și rafinată. Potrivit fondatorilor Oriel Beer, noua bere care va fi lansată la Whisky Fest Romania 2023 se remarcă prin “note de fructe uscate, stafide, merișoare confiate, prune afumate, ciocolată neagră, în timp ce notele distincte de fum de turbă completează această bere, reflectând echilibrul perfect între tradiție și inovație”.

Peste 1.200 de vizitatori unici au participat la ediția din 2022 a Whisky Fest Romania în cele două zile ale evenimentului. Aceștia au descoperit peste 200 de etichete de whisky din țări precum Scoția, Irlanda, SUA, Taiwan, Japonia, Elveția și România, și au participat la 15 sesiuni de masterclass.

Whisky Fest Romania este cel mai mare eveniment dedicat culturii whisky-ului din România, organizat anual de Whisky Fest SRL. Prima ediție a avut loc în 2016, marcând primul eveniment dedicat culturii whisky-ului pe piața locală și adunând peste 800 de iubitori de whisky.
Biletele pentru Whisky Fest Romania 2023 pot fi achiziționate online sau la intrare în zilele evenimentului. La eveniment pot participa doar persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare