Festivaluri de muzică în România 2023

FESTIVALURI. Festivalurile de muzică au devenit un element de bază al sezonului estival, reunind iubitori de muzică din întreaga lume pentru a se bucura de artiștii lor favoriți într-un cadru live. De la muzică electronică la rock, există un festival de muzică pentru fiecare gen și gust.

România găzduiește în fiecare an o multitudine de festivaluri de muzică, iar țara a devenit renumită pentru concertele și festivalurile sale bine organizate. Pe lângă români, oameni din întreaga lume vin să participe și să se distreze la aceste evenimente.

Prin atragerea muzicienilor și a publicului străin, festivalurile de muzică enumerate mai jos au impus România ca destinație pentru evenimente muzicale. Iată care sunt festivalurile de muzică din România 2023 de care te poți bucura alături de prieteni și familie în această vară:

Festivalul SAGA: 23-25 iunie

Cea de-a treia ediție a Festivalului SAGA va avea loc între 23 și 25 iunie la Romaero Băneasa. Va fi un eveniment memorabil, cu peste 100 de artiști, o producție uimitoare și experiențe imersive pe parcursul a trei zile extraordinare.
Pentru prima dată, Wiz Khalifa și Lil Nas X vin în România.

Organizatorii au anunțat deja artiștii care vor concerta: Wiz Khalifa, unul dintre cei mai cunoscuți artiști din lume, Lil Nas X, un fenomen muzical internațional, Skrillex, DJ și producător premiat cu Grammy, duo-ul tech house Tale of Us, cunoscutul DJ Alan Walker și IAN, unul dintre cei mai importanți artiști trap din România, sunt doar câțiva dintre artiștii anunțați în cadrul unei ediții recente a SAGA.

Biletele sunt disponibile pe sagafestival.com și pot fi achiziționate la prețuri speciale: Bilet Acces General pentru 3 zile: 375 RON + taxe, 3 zile bilet AG normal plus: 550 RON + taxe, 3 zile abonament VIP 750 RON + taxe, 1 zi bilet AG 200 RON + taxe, 1 zi bilet AG plus 275 RON + taxe, 1 zi bilet VIP 300 RON + taxe.

Festivalul Nostalgia: 30 iunie- 2 iulie

Nostalgia revine în 2023 cu o ediție specială care va avea loc la Federația Română de Tir Sportiv din Pădurea Băneasa în perioada 30 iunie – 2 iulie. NOSTALGIA promite muzică nostalgică din acea perioadă, dar și o atmosferă plăcută la un eveniment care nu necesită judecată.

Nostalgia se dorește a fi o sărbătoare a vieții care descrie în mod unic trecutul și viitorul. Toți cei care au experimentat acest festival au avut ocazia să se bucure de un loc de muzică retro-future care a inclus și un club de noapte din anii 1990.

Prețurile biletelor pornesc de la 55 de lei și ajung până la 258 de lei.

Festivalul Neversea: 6-9 iulie

Festivalul Neversea va avea loc între 6 și 9 iulie la Constanța. Line-up-ul celei de-a cincea ediții din acest an este următorul: Alok, Don Diablo, Morten, Sofi Tukker, Grasu XXL, Nicole Cherry, Rareș x Adi Istrate x Erika Isac, Spike și Ștefania.

Alok, unul dintre cei mai buni DJ la nivel global, va concerta pentru prima dată pe scena principală Neversea. Alok este un muzician, DJ și producător de discuri brazilian. El este cunoscut pentru piesa “Hear Me Now”. Alok, cel mai bine clasat DJ brazilian, a fost desemnat al patrulea cel mai bun DJ din lume de către DJ Mag în 2021 și 2022.

Salvatore Ganacci, un alt DJ renumit, va cânta din nou la festival, după ce a susținut un show original la Neversea 2019.

Cele mai accesibile bilete, cu acces general, costă 554 de lei, iar cele VIP variază în jurul a 1338 de lei.

Electric Castle: 19-23 iulie

Electric Castle is an annual music festival that blends music, technology, and alternative arts in the Transylvanian domain of the Bánffy Castle, close to Cluj-Napoca in Romania. Rock, indie, hip hop, electronic, techno, drum and bass, and many other musical genres are represented, in addition to other art pieces.

The Chemical Brothers, Iggy Pop, George Ezra, Sigur Ros, Pendulum șand Peggy Gou are the first names announced for Electric Castle 2023.

The Chemical Brothers will take the stage at Bonţida for a highly anticipated concert in Romania. Brits have frequently headlined Glastonbury, the world’s most significant music festival, and have won six Grammy Awards.

George Ezra, a folk pop artist, makes his debut in Romania at a unique point in his career. After two immediately successful albums, including his debut single, “Budapest,” Ezra announced that he would be leaving the music industry in 2024.

The prices for tickets start from 213 RON.

UNTOLD Festival: August 3-6

Alături de cei mai buni DJ din lume, organizatorii au precizat că în line-up-ul festivalului din 2023 vor fi incluse trupe care vizitează pentru prima dată România și artiști care vor să cânte pe scena principală UNTOLD. Cea de-a opta ediție include, de asemenea, o poveste inedită, personaje noi și numeroase alte surprize pe care participanții le vor afla în cadrul spectacolului de magie UNTOLD.

Creatorii festivalului UNTOLD vor transforma cei peste 235.000 de metri pătrați de spațiu din Parcul Central din Cluj-Napoca într-un univers muzical cu spectacole live ale unor artiști cunoscuți din genurile EDM, techno, tech-house, deep-house, house, trance, hip-hop, pop, drum’n’bass, trap, dubstep, trip-hop și alte genuri, pe parcursul celor patru zile și patru nopți.

Prețul biletelor pornește de la 778 de lei și ajunge până la 2380 de lei pentru experiența VIP.

Summer Well Festival: 11-13 august

Summer Well Festival maintains its’ well known location, namely the Știrbey Estate in Buftea, Bucharest. This year’s 12th edition brings amazing artists such as Florence and the Machine, Yungblud, Tom Grennan, 070 Shake, Lime Cordiale, Cassia and Kis Francescoli.

The presale tickets range around 575 RON.

Those who purchase tickets are transported on a designated bus line that departs from Clăbucet Station by the organizers.

Holzstock Festival: August 18-20

Festivalul Holzstock reunește concerte, ateliere de lucru, camping cu corturi și rulote, bucătărie locală, oameni incredibili și un cadru foarte relaxat. Copiii sunt mai mult decât bineveniți la acest festival, deoarece există ateliere speciale pentru ei, în timp ce adulții se pot bucura de muzica bună, de mâncarea excepțională și de vibrațiile relaxate. Toate acestea au loc într-o biserică fortificată din Hosman, Sibiu, iar early bird full pass-ul costă 150 de lei.

We Love Music Festival: 18-20 august

We Love Music Festival oferă o selecție largă de artiști naționali și internaționali, precum Milli Vanilli, Pepe, NiCK nnd, Mr. President, East 17 și mulți alții. Participanții vor profita, de asemenea, de amenajarea unui parc de distracții în cadrul festivalului. Reuniunea va include, de asemenea, un food court și food truck-uri care vor servi o varietate de preparate culinare.

Festivalul este organizat într-un cadru încântător în Platoul Fețeni, Râmnicu Vâlcea.

Prețul biletelor variază între 190 de lei și 275 de lei pentru acces VIP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare