Petru Florin Oproiescu

FILIALĂ – Profesorul Petru Florin Oproiescu, desemnat liderul mureșean al partidului lui Funar

DESEMNARE. Preşedintele Uniunii Vatra Românească și director al Liceului Tehnologic „Aurel Persu” din Tîrgu Mureș, Petru Florin Oproiescu, a fost desemnat liderul Partidului România Noastră (PRN) Mureș, anunțul fiind făcut în prezența președintelui PRN Gheorghe Funar.

 

Oproiescu are 64 de ani, este originar din Târnăveni, de profesie inginer, a fost consilier municipal din partea PSD și în 2008 a candidat, fără succes, la Primăria Tîrgu Mureș din partea unei formațiuni lipsite de notorietate, Partidul României Europene (PRE). Conform lui Funar, PRN are ca obiectiv guvernarea României (sigur, nu râdeți, sigur, nu imediat). Scrierea a avut ca scop răspunsul la dilema propagată în ultima vreme în spațiul public privind identitatea celor care vor ocupa nișa naționalistă a scenei politice românești, acolo unde, deocamdată sunt câteva partide fără vizibilitate (PRM, PRU etc.).

 

Numirea lui Oproiescu la conducerea filialei județene a PRN nu este tocmai o surpriză, ținând seama de faptul că, de-a lungul timpului, Uniunea Vatra Românească a baletat pe scena politică naționalistă, la ultimele alegeri semnând chiar un protocol de colaborare cu PRU – dacă nu vi-i amintiți pe cei de la PRU, sunt cei conduși de cuplul Bogdan Diaconu & Sebastian Ghiță (epică imaginea celor doi în noaptea alegerilor din 2016, cântând, într-o evidentă stare de euforie bahică, „Noi suntem români” și „Treceți batalioane române Carpații”).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare