„Luna lui Jupiter”, scenă din film

CINEMA – În Tîrgu Mureș se proiectează „Luna lui Jupiter”, cel mai recent film semnat de premiatul regizor Mundruczó

FILM. Vineri, 15 iunie, la ora 17, la Cinema Arta 3D și duminică, 17 iunie, de la ora 21.30, la Grădina de vară din Tîrgu Mureș, se va proiecta „Luna lui Jupiter”, cel mai recent film semnat de regizorul maghiar cu origini românești Kornél Mundruczó. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes în 2017.

 

„Luna lui Jupiter” spune povestea unui tânăr imigrant sirian împușcat de un polițist de frontieră atunci când încearcă să intre ilegal în Ungaria. Rănit și în stare șoc, Aryan descoperă că are o nouă putere: poate levita. Adus într-o tabără de refugiați, este scos de acolo de dr. Stern, curios să-i exploreze și să-i exploateze extraordinarul secret. Cei doi continuă să fugă, aflându-se într-o permanentă căutare de siguranță și bani, urmăriți fiind de Laszlo, directorul furios al taberei. Fascinat de puterile nemaivăzute ale lui Aryan, Stern decide să mizeze totul pe o lume unde miracolele se cumpără pe mai nimic.

 

Kornél Mundruczó (43 de ani), regizor de film, teatru și operă, este una dintre vocile originale ale cinematografiei contemporane din Ungaria, care a dobândit succesul internațional în 2014, când a câștigat premiul Un Certain Regard cu „White God” (Orașul câinilor), în care Lili, o fetiță de 13 ani, luptă pentru a-și proteja câinele – Hagen. Mundruczó a obținut până acum peste 40 de premii, dintre care două la Cannes, unde a avut și șapte nominalizări.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare