FILM – O iubire ca-n povești: „Poate mai trăiesc și azi”, în premieră, vineri, 28 mai, la Cinema Arta din Târgu Mureș

0
90

PREMIERĂ. „Poate mai trăiesc și azi”, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu (care a debutat cu „Câinele japonez”, premiat la Vilnius și Varșovia) intră în cinematografele din România din 28 mai, distribuit de Transilvania Film. În Târgu Mureș filmul va rula la Cinema Arta 3D, vineri, 28 mai, de la ora 17.30.

 

Un film de dragoste cu elemente de basm, „Poate mai trăiesc și azi” spune povestea Clarei și a lui Vlad, doi tineri aflați într-o relație cu probleme de sincronizare. Când Vlad este gelos, Clara este sigură pe ea însăși. Când Clara este entuziastă, Vlad e plictisit. Când Vlad este fericit, Clara este deprimată. Când ea este furioasă, el este calm. Numai când el devine Făt-Frumos, ea devine în sfârşit Prințesa lui. Seduși de ideea unei iubiri perfecte, ca-n filme și cărți, cei doi fac totul ca s-o trăiască pe propria piele. Va rezista relația lor distanței dintre așteptări și realitate?

 

„Mulți dintre noi își creează imaginea relației perfecte și nu acceptă nimic mai prejos de asta. De multe ori însă idealurile de acest fel nu supraviețuiesc contactului cu realitatea. Protagoniștii filmului se luptă cu imaginile din capul lor și încearcă să îl vadă pe celălalt așa cum e cu adevărat”, a spus regizorul Tudor Cristian Jurgiu, care semnează și scenariul alături de Anca Tăbleț.

 

Rolurile principale sunt interpretate de Nicoleta Hâncu și Bogdan Nechifor, doi actori din tânăra generație. Nicoleta Hâncu s-a remarcat în 2014, când a câștigat Premiul UNITER pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Elmire în spectacolul „Tartuffe” la Teatrul Metropolis). Printre filmele în care a jucat se numără „Lindenfeld”, „Câteva conversații despre o fată foarte înaltă”, „Marița” și „Minte-mă frumos în Centrul Vechi”.

 

Bogdan Nechifor a fost nominalizat în 2015 la Premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol secundar (Arsenie Boca în filmul „Poarta Albă”), apărând recent și în lungmetrajul „Cardinalul”.

 

Regizorul Tudor Cristian Jurgiu (lector universitar doctor la UNATC, unde predă regie de film) a câștigat un premiu în cadrul secțiunii Cinéfondation la Festivalul de la Cannes în 2013 cu scurtmetrajul „În acvariu”. În același an a debutat ca regizor de lungmetraj cu filmul „Câinele japonez”, avându-i în rolurile principale pe Victor Rebengiuc și pe Șerban Pavlu.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ