FINAL DE CAMPIONAT – Sirius Mureşul Târgu Mureş s-a clasat pe locul 5 în Liga națională, cel mai bun loc ocupat în istoria clubului

0
79

LIGA NAȚIONALĂ – BASCHET. Joi, 21 aprilie 2022, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, în manșa a doua pentru locurile 5-6 în Liga națională de baschet feminin, BC Sirius Mureşul Târgu Mureş a câștigat clar, cu 81-63 (12-25, 33-11, 20-18, 16-9), partida cu CS Municipal Alexandria și s-a clasat pe locul 5, cea mai bună clasare în Liga națională din istoria clubului mureșean.

 

O victorie le aducea mureșencelor locul 5 în Liga națională, după ce s-au impus în primul meci, la Alexandria, cu 63-61 (8-12, 17-20, 17-19, 19-12). Și au obținut-o, e drept, după un prim sfert dezamăgitor, care ridica semne de întrebare în privința locației unde se va decide câștigătoarea finalei pentru locul 5. Apoi, însă, Sirius a renăscut, cu sfert 2 entuziasmant, pe care l-au dominat și în urma căruia au preluat conducerea pe tabela de marcaj 45-36, în ultimele două sferturi doar conservând acest avnataj.

 

Pentru Sirius Târgu Mureș au punctat Alexis Monique Cortez (25 puncte), Ruth Helena Sherrill (23 puncte), Veronika Liubinets (16 puncte), Ruxandra Diana Chiș și Rebecca Raluca Lipovan (câte 5 puncte), Czimbalmos Timea (3 puncte), Oana Moga și Solyom Sara (câte 2 puncte). De la Municipal s-au remarcat Mihaela Burcică (22 puncte), Alexis Pomaika’i Pana (17 puncte) și Myriam Estela Lara Ackerman (8 puncte).

 

În urma partidei, BC Sirius Mureşul Târgu Mureş a câștigat locul 5 (meciul 3 nu se mai dispută, regulamentul FRB prevăzând strategia Cel mai bun din 3 meciuri și scorul este 2-0 pentru mureșence), iar Municipal Alexandria a ocupat locul 6.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ