FINALĂ PENTRU TITLU – Sâmbătă, Mureș Monsters joacă pentru titlul de campioană a României la fotbal american cu mult mai titrata Rebels

FOTBAL AMERICAN. ROBOWL XI și-a stabilit data de disputare. Rebels București și Mureș Monsters joacă finala Campionatului Național de Fotbal American sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 13.00, la București. Partida va putea fi urmărită live, la Sport Extra – disponibil în retelele Digi, Vodafone, Telekom & Focus Sat.

 

Sigur, marea favorită este echipa bucureșteană, de 4 ori campioană națională (în anii 2014, 2015, 2016 și 2019) și cea mai bună din campionat (a câștigat toate cele 6 meciuri disputate până acum), însă calificarea în finală a echipei mureșene este privită de toți fanii fotbalului american din România ca o mare surpriză.

 

Mureș Monsters s-a clasat pe locul 3 în sezonul regulat (după Bucharest Rebels și Reșița Locomotives), reușind în sezonul regulat primele sale 3 victorii din istoria participării sale în Campionatul Național (au învins Bucharest Titans cu 62-0, Timișoara 89ers cu 24-18 și Cluj Crusaders cu 26-24, fiind învinsă doar de Bucharest Rebels și Reșița Locomotives). În semifinală, Mureș Monster a câștigat la Reșița cu 30-26 (acolo unde în sezonul regulat a pierdut cu 36-16).

 

Bucureștii au învins în semifinală Cluj Crusaders, cu 56-0. În meciul din sezonul regulat dintre cele două finaliste, desfășurat în prima etapă, Bucharest Rebels a câștigat, la București, cu 18-12.

 

Echipa bucureșteană, antrenată de Alexandru Crăciun, este antrenată fizic de finaldeza Marianne Pahkala (care anterior a lucrat ca preparator fizic la trei echipe de fotbal american din NFL – SUA, Kansas City Chiefs, Detroit Lions și Washington FT – Redskins).

 

De asemenea, Rebels are în lot trei sportivi americani (toți trei au jucat în NAIA – campionatul universitar din SUA), în sezonul precedent aceștia activând în ELF – liga germană: Joc Crawford (33 ani, venit de la Berlin Thunder), Aaron Ellis (venit de la Stuttgart Surge) și Alpha Jalloh (venit de la Leipzig Kings).

 

Și mureșenii au în lot câțiva jucători străini, ultimii veniți fiind americanul Tim McGee (a jucat la Jacksonville State) și contingentul ucrainean format din Roman Boguslavskyi, Igor Protsenko, Maxim Cherepivskyi și Dmytro Serbin.

 

* Foto: @Bucharest Rebels

 

Andrei TUDORAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare