Márk Endre Dezső, primarul municipiului Reghin

ATIPIC – Pentru că toți juriștii Primăriei Reghin și viceprimarul sunt martori în dosarul de urmărire penală a primarului, orașul va fi reprezentat de șeful Serviciului Administrație Publică

DNA – REGHIN. În dosarul în care primarul municipiului mureșean Reghin, Márk Endre Dezső (UDMR), este urmărit penal de DNA având calitatea de suspect de comiterea infracțiunilor abuz în funcție și fals intelectual, administrația locală l-a desemnat inițial (în 2 noiembrie 2021) pe viceprimarului Dragoș Cristian Pui (PSD) pentru a reprezenta interesele administrației publice locale.

 

Însă viceprimarul Pui a fost citat și deja a fost audiat (în 5 noiembrie 2021) ca martor în dosar, așa că nu mai poate reprezenta interesele orașului. Mai mult, pentru că și secretarul municipiului Reghin, Mirela Minodora Rădoi, este suspectă în dosarul instrumentat de DNA, și toți cei 4 juriști angajați ai Primăriei Reghin au fost audiați ca martori în dosarul respectiv, municipalitatea se găsește într-o ipostază atipică, trebuind să desemneze un reprezentant din afara sferelor executivului și juridicului.

 

Totuși, administrația a găsit o cale de mijloc: desemnarea ca reprezentat al intereselor orașului în dosarul DNA a… șefei Serviciului Administrație Publică Locală, Cadastru și Registru Agricol, Adriana Mariana Ștef (60 de ani). Cel mai probabil, decizia are la bază, ca principal argument, faptul că Ștef are studii juridice, fiind absolventă a Facultății de Drept de pe lângă Universitatea din București (deși decizia e mai degrabă una procedurală, în contextul în care Consiliul Local Reghin a decis, cu 9 la 8 voturi, să nu se constituie parte vătămată, puteau foarte bine să desemneze ca reprezentant și ficusul de pe holul Primăriei).

 

În dosarul DNA, instrumentat de procurorul Ovidiu Daniel Murariu, au calitatea de suspecți: Márk Endre Dezső (primarul municipiului Reghin), Hajnal Ioana Zidar (fostă Tinca – inspector Primăria Reghin), Mirela Minodora Rădoi (secretarul municipiului Reghin), Stela Fărcaș (șef Serviciu Resurse Umane Primăria Reghin) și Andrea Eva Bodo (consilier Primăria Reghin). Cei 5 sunt considerați de DNA suspeți de comiterea infracțiunilor abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals.

 

Detalii despre speță aveți AICI.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare