FINANȚARE – Câți bani se dau în 2019 din bugetul județului Mureș pentru cultură, culte, sport, tineret şi asistenţă socială

SUBVENȚII JUDEȚENE. În anul 2019, pentru subvenţionarea asociaţiilor şi fundaţiilor care administrează unităţi de asistenţă socială din județul Mureș, forul administrativ al județului (Consiliul Județean) va aloca 800.000 de lei, banii urmând să fie distribuiți în două tranșe, 600.000 de lei din suma totală urmând să fie repartizați în prima sesiune de finanțare.

 

Pe locurile 2-3 în clasamentul finanțărilor nerambursabile în 2019 alocate din bugetul județului Mureș, sunt programe, proiecte şi acţiuni culturale (care au alocată suma de 550.000 de lei, 44.000 din aceasta fiind reprezentată de “finanţarea nevoilor culturale de urgenţă” – astfel am aflat că poți avea și nevoi culturale neprevăzute și „urgente”), aceeași sumă fiind pusă deoparte pentru finanțarea acţiunilor sportive de utilitate publică.

 

În imediata apropiere a podiumului importanței date de șefii administrației publice județene, se clasează cultele religioase. Acestea vor fi finanțate în 2019 din bugetul județean cu o jumătate de milion de lei, banii putând fi accesați doar de unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România.

 

În fine, pe ultima poziție a clasamentului importanței pe care o dau șefii aleșilor județului se situează activitățile de tineret, acestora fiindu-le alocată în acest an doar 100.000 de lei din bugetul general al județului Mureș. Să conchidem, așadar: în 2019, pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul Consiliului Județean Mureș a acțiunilor culturale, sportive, de tineret și a cultelor religioase a fost repartizată suma totală de 2,5 milioane de lei.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare