TENTATIVĂ – Un grup de muzicieni mureșeni încearcă să stabilească un nou record național: peste 423 de artiști care intrepretează live rock

0
494

ROCK. Sâmbătă, 11 mai 2019, la ora 11, un grup de muzicieni mureșeni, care au convins să li se alăture muzicieni din mai multe alte organizații, încearcă să stabilească un nou record național: cei mai mulți artiști care au intrepretat live o piesă rock în România.

 

Practic, organizatorii (Asociația „Bronx Music Egyesület”) speră să cânte în Târgu Mureș cel puțin 423 de muzicieni, aceștia urmând să interpreteze simultan patru piese rock: „Smoke on the water” – Deep Purple, „Cântec pentru prieteni” – Compact, „Hey Joe” – Jimi Hendrix și „Elhagyom a várost” – Edda Művek.

 

Manifestarea din Piața Teatrului din Târgu Mureș, organizată sub forma unui flashmob, a fost denumită MuresRocks și are ca obiectiv principal popularizarea muzicii rock.

 

Cei de la Bronx Music Egyesület au convins să li se alăture în tentativa de doborâre a recordului național: Asociația „CityRocks”, Centrul Cultural al orașului Debrecen (care asigură logistică), organizația „Nemzeti Kulturális Alap” din Budapesta (care asigură și ea o parte din logistică și muzicieni), Teatrul Național Târgu Mureș (care oferă sprijin în organizare), Școala Populară de Arte și rețeaua Școlii de rock „Rocksuli”.

 

Obiectivele Asociației Bronx Music Egyesület, înființată ca ONG în 2016, sunt “popularizarea muzicii live de calitate, precum și promovarea tinerilor talentați în domeniul muzicii rock”.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ