FINANȚARE – Două instituții de spectacole din județul Mureș primesc prima doză (financiară) anti-COVID: peste 5,7 milioane de lei din pușculița statului

0
108

SPRIJIN DIN BUGETUL STATULUI. Din impozitul pe venit încasat până la sfârșitul lunii august 2021, statul va vira, conform legii privind bugetul de stat pe anul 2021, 2% pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole (teatre, opere şi filarmonici) din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale. La nivel național, se alocă aproape 134 de milioane de lei pentru instituții publice de spectacole din 34 de județe.

 

Două instituții de cultură din județul Mureș primesc prima doză (financiară) anti-COVID: peste 5,7 milioane de lei (exact: 5.739.000 lei) din pușculița statului. Banii vor merge către Filarmonica de Stat din Târgu Mureș (aflată în subordinea Consiliului Județean Mureș, căreia i-a fost repartizată suma de 4.139.000 lei) și Teatrul pentru Copii și Tineret Ariel (aflat în subordinea Consiliului Județean Mureș, căruia îi va fi repartizată suma de 1,6 milioane de lei). Decizia va fi oficializată joi, 7 octombrie 2021, în ședință de Guvern.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ