FINANȚARE – Modernizarea secției de neonatologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, printr-o finanțare de 800.000 de lei din Fondul Viață pentru Nou-Născuți

0
106

CEI CARE FAC BINE. Secția de neonatologie a Spitalului Clinic Județean Mureș va fi modernizată printr-o finanțare de 791.750 lei, bani care sunt repartizați din Fondul Viață pentru Nou-Născuți gestionat de Fundația Vodafone România. Proiectul a fost depus de Asociația “Cristi Vasiliu” din Târgu Mureș – Cristi Vasiliu este un tânar supraviețuitor al unui AVC hemoragic major -, una extrem de implicată îndeosebi în proiecte care vizează îmbunătățirea condițiilor din unitățile spitalicești, dar și în „cauze a căror voce nu este suficent de puternică”.

 

Proiectul Viață pentru Nou-Născuți Mureș, care vizează modernizarea Secției Neonatologie a Spitalului Clinic Județean Mureș și care trebuie finalizat până cel târziu în 31 decembrie 2022, a fost unul dintre cele doar 6 proiecte câștigătoare, primind a treia finanțare (conform regulamentului, valoarea unui proiect era cuprinsă între 250.000 de lei și 1.000.000 de lei, iar solicitantul trebuie să contribuie financiar cu cel puțin 10%).

 

Banii repartizați în acest an din Fondul Viață pentru Nou-Născuți pot fi destinați renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale (inclusiv soluții de telemedicină), dar și pregătirii echipelor medicale din compartimentele și secțiile de neonatologie de nivel I și II din spitalele publice.

 

Pe lângă finanțare, fundațiile care implementează proiecte beneficază din partea Fundației Vodafone România (condusă de Angela Galeța) și de consultanță tehnică pentru lucrări de renovare și consultanță pentru atragerea de fonduri destinate dezvoltării pe termen lung a unităților medicale neonatale din comunitățile dezavantajate.

 

Fondul Viață pentru Nou-Născuți este o linie de finanțare nerambursabilă care vizează creșterea capacității secțiilor de neonatologie și de terapie intensivă neonatală de a stabiliza, diagnostica, trata și transfera pacienții nou-născuți cu diferite afecțiuni medicale – în România, țara cu cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană, cu 6 decese la 1.000 de nașteri vii, la fiecare 7 ore un bebeluș pierde șansa la viață și, cu toate acestea, se alocă cel mai mic buget pentru sănătate din toată comunitatea europeană: doar 5% din PIB, comparativ cu 9,8%, media UE.

 

* Foto: @ supereroiprintrenoi.ro

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ