Tánczos Barna, Péter Ferenc, Szőcs Levente

FINANȚARE – Patinoarul mobil de 1 milion de euro din Tîrgu Mureş, plătit de Guvernul Ungariei, prin ONG-ul controlat de senatorul UDMR Tánczos Barna

INVESTIȚIE. Pentru promovarea sporturilor pe gheaţă în rândul copiilor şi tinerilor, Consiliul Județean Mureș, prin ONG-ul pe care-l controlează, Asociaţia ”Visit Mureș” Egyesület (fondată de administrația județeană împreună cu Serviciul Public Județean de Salvamont Salvaespo Mureș și cu Muzeul Județean Mureș), a luat decizia înființării unui patinoar acoperit în municipiul reședință de județ.

 

Patinoar mobil „Mens Sana”

Locația încă nu a fost stabilită, în schimb se știe că patinoarul artificial acoperit va avea o dimensiune de 30×60 de metri şi va fi în conformitate cu standardele internaţionale (se vor putea organiza competiții la nivel de juniori). Ce se mai cunoaște? Suma și sursa de finanțare: 1 milion de euro, bani care vor veni din partea Guvernului Ungariei, care vor aloca respectivii bani Fundaţiei Mens Sana, condusă de senatorul UDMR de Harghita Tánczos Barna, fost președinte al Agenției Domeniilor Statului și fost secretar de stat în trei ministere: Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării și Turismului – ascensiunea tânărului politician fiind, conform unor surse parlamentare, facilitată de fostul senator UDMR de Harghita, Verestóy Attila.

 

Practic, Fundația Mens Sana va primi banii de la Guvernul Ungariei, va cumpăra patinoarul acoperit (care va fi unul mobil), va edifica infrastructura, asigură antrenori și pune investiția la dispoziția Asociaţiei ”Visit Mureș” Egyesület (preşedinte Szőcs Levente), numit administrator al bunului. Cheltuielile de funcționare (salariul angajaţilor şi cheltuielile de întreţinere), însă, vor fi suportate din bugetul public al județului, administrat de Consiliul Judeţean Mureş (președinte Péter Ferenc).

 

Semnarea convenției

Pentru ca totul să fie clar, s-a semnat o convenție de colaborare între cele trei părți: Fundația Mens Sana, Asociaţia ”Visit Mureș” Egyesület și Consiliul Județean Mureș. Realizarea investiției este estimată de președintele CJ Mureș la câteva luni, care a argumentat necesitatea proiectului prin faptul că “Judeţul Mureş are o tradiţie de peste 100 de ani în sporturile pe gheaţă, dar aceste domenii de sport au avut o regresie în ultimii ani deoarece în judeţul Mureş nu există un patinoar unde sportivi să poată să se antreneze şi unde sa se poată organiza concursuri”.

 

În ultimii trei ani, Fundația Mens Sana a inaugurat trei astfel de patinoare mobile (în Miercurea Ciuc, Gheorgheni şi Sfântu Gheorghe). Fundația Mens Sana este controlată de Parohia romano-catolică de la Miercurea Ciuc și de Parohia romano-catolică din Cârța (jud. Harghita), iar coordonatorul invesțitiei privind dezvoltarea infrastructurii hocheiului pe gheață este senatorul UDMR Tánczos Barna (42 de ani), fost președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare