FINANȚARE – Peste 48 de milioane de lei pentru îmbunătățirea actului medical de la Spitalul Clinic Județean Mureș

0
149

SĂNĂTATE. Spitalul Clinic Județean Mureș va primi o finanțare nerambursabilă de peste 48 de milioane de lei (48.420.786,36 lei), prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Banii vor fi folosiți, conform conducerea unității spitalicești mureșene, pentru îmbunătățirea actului medical în județul Mureș, protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 și creșterea capacității de gestionare a situației actuale.

 

Concret, printre achizițiile care vor fi făcute la Spitalul Clinic Județean Mureș sunt: două aparate computer tomograf, un sistem de arhivare PACS (pentru laboratorul de radiologie și imagistică medicală), un sistem de extracție automată ADN și ARN, echipamente de radiologie digitale, aparate mobile de radiologie, ecografe ultraperformante doppler color, ambulanțe pentru transportarea pacienților, defibrilatoare, electrocardiografe și alte echipamente medicale și de protecție pentru personalul medical.

 

Conform proiectului, a cărui finanțare a fost deja aprobată, acesta va fi implementat în cel mult 8 luni de la semnarea contractului de finanțare.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ