FINANȚARE – Peste 48 de milioane de lei pentru îmbunătățirea actului medical de la Spitalul Clinic Județean Mureș

SĂNĂTATE. Spitalul Clinic Județean Mureș va primi o finanțare nerambursabilă de peste 48 de milioane de lei (48.420.786,36 lei), prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Banii vor fi folosiți, conform conducerea unității spitalicești mureșene, pentru îmbunătățirea actului medical în județul Mureș, protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 și creșterea capacității de gestionare a situației actuale.

 

Concret, printre achizițiile care vor fi făcute la Spitalul Clinic Județean Mureș sunt: două aparate computer tomograf, un sistem de arhivare PACS (pentru laboratorul de radiologie și imagistică medicală), un sistem de extracție automată ADN și ARN, echipamente de radiologie digitale, aparate mobile de radiologie, ecografe ultraperformante doppler color, ambulanțe pentru transportarea pacienților, defibrilatoare, electrocardiografe și alte echipamente medicale și de protecție pentru personalul medical.

 

Conform proiectului, a cărui finanțare a fost deja aprobată, acesta va fi implementat în cel mult 8 luni de la semnarea contractului de finanțare.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare