FINANȚARE – Serviciul de Ambulanță, SMURD și Salvamont Mureș vor fi dotate cu 46 de noi ambulanțe

0
183

URGENȚE MEDICALE. Serviciul de Ambulanță Județean, SMURD și Salvamont Mureș vor fi dotate cu 46 de noi ambulanțe de diferite tipuri, fapt posibil în urma semnării a unuia dintre cele mai importante contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 la nivelul întregii regiuni.

 

Contractul de finanțare, în valoare totală de  aproape 20 de milioane de euro (adică peste 87 milioane lei, din care mai mult de 61 milioane lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională – FEDR), va face posibilă achiziționarea a 211 ambulanțe care vor fi distribuite în cele șase județe ale Regiunii Centru.

 

Investiția vizează îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale (practic, creşterea calităţii serviciilor medicale din faza pre-spitalicească prin îmbunătăţirea nivelului de dotare cu echipamente de transport şi alte echipamente specifice pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, precum și eficientizarea intervenţiilor la misiunile de căutare-salvare în zona montană).

 

Servicul de Ambulanță Județean Mureș va fi dotat cu 28 ambulanțe: 12 ambulanțe tip B4x2, 8 ambulanţe tip A2, 5 ambulanţe tip B4x4 și 3 ambulanţe tip C. SMURD Mureș va primi 17 ambulanțe: 12 ambulanţe tip B4x4, 2 ambulanţe tip C, 1 ambulanţă de transport nou-născuţi (SMURD), 1 ambulanţă pentru transportul pacienţilor cu risc biologic (SMURD) și 1 unitate de suport pentru accidente colective (SMURD). De asemenea, serviciul Salvamont Mureș va fi dotat cu o ambulanţă pentru acces în zone foarte greu accesibile.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ