FINANȚĂRI – Proiectele din încă patru județe primesc finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”

INVESTIȚII. A fost publicată lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”, program care a fost propus de către UDMR și în cadrul căruia județul Mureș a primit în total 1,448 miliarde de lei pentru 136 de investiții ce cuprind extinderea apei și canalizării, precum și modernizarea drumurilor și podurilor.
Toți solicitanții din județul Mureș au primit finanțare!
 
Lista obiectivelor de investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”, a fost finalizată pentru alte 3 județe de asemenea: Bihor, Buzău și Vâlcea, urmând alocările și pentru celelalte județe. Cele patru județe se alătură celorlalte 12 (Alba, Arad, Argeș, Brașov, Brăila, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Sibiu și Tulcea), precum și sectoarelor municipiului București, care au primit finanțare prin Program, în ultima lună, a precizat ministrul.

 
Conform criteriilor de selectare, în județul Bihor, au fost propuse spre finanțare 120 obiective de investiții, în valoare totală de 1.488.786.824,14 lei.
 
Pentru județul Buzău, au fost aprobate 101 obiective, în valoare totală de 1.357.909.823,88 lei.

 
În județul Vâlcea, din totalul celor 163 solicitări, ministerul va finanța 119 obiective, în valoare totală de 1.378.779.511,12 lei, reprezentând aproximativ 52% din cuantumul tuturor solicitărilor pentru acest județ.
 
Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.
 
Cătălina Lumperdean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare