Finlanda rămâne cea mai fericită țară din lume pentru al șaptelea an consecutiv, SUA părăsesc Top 20. Unde se situează România?

CLASAMENT. Pe 20 martie, în Ziua Fericirii, a fost publicat raportul anual al celor mai fericite țări. Finlanda ocupă din nou prima poziție pentru al șaptelea an consecutiv, urmată de aproape de Danemarca. România se clasează pe locul 32, iar tinerii sub 30 de ani ne plasează pe locul 8 în topul fericirii. Însă, la categoria celor peste 60 de ani, ne situăm pe locul 48.

Potrivit CNN, raportul evidențiază că țările nordice domină topul, iar SUA nu se mai află în primele 20 de poziții pentru prima dată din 2012. Acest lucru se datorează și creșterii fericirii în alte națiuni, inclusiv în Europa de Est.

Raportul, realizat pe baza unui sondaj global în peste 140 de țări, analizează satisfacția vieții în ultimii trei ani. În plus, pentru prima dată, se include un clasament separat pe grupe de vârstă, arătând că fericirea tinerilor din America de Nord a scăzut sub cea a celor în vârstă.

Vecinii nordici ai Finlandei, precum Danemarca, Islanda și Suedia, se numără printre primele cinci țări fericite, iar Norvegia este pe locul 7.

Pe de altă parte, SUA și Germania au ieșit din primele 20 de locuri, dar alte țări, precum Cehia, Lituania și Slovenia, au înregistrat creșteri semnificative.

În concluzie, Finlanda rămâne lider în fericire, iar trendurile sugerează că bunăstarea tinerilor este un aspect important, cu o creștere a bunăvoinței în timpul pandemiei, mai ales în rândul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare