Firma de curierat Nemo Express a intrat în insolvență

CURIERAT. Pe o piață care pare să prospere pe măsură ce firmele de curierat capitalizează pe seama creșterii comerțului online, în special cel provenit din orașele de rangul doi, firma independentă de curierat Nemo Express a intrat în insolvență la cererea sa pe 21 octombrie, la scurt timp după ce unul dintre acționari – compania de leasing operațional Capital Fleet Services – s-a retras, potrivit Profit.ro.
 
Capital Fleet este și cel mai mare pe o listă de circa 25 de creditori.
 
Obligațiunile companiei listate anul trecut la Bursa de Valori București (BVB) (circa 1,5 mil. euro) s-au scumpit cu încă 15% în ședința din 21 octombrie și se tranzacționează la 35% din valoarea lor nominală.
 
Nemo Express a fost lansată în 2002 și a dezvoltat o rețea națională de 88 de agenții teritoriale și o acoperire națională de 100%. În acest moment, acționarul unic al companiei de curierat este Florian Stănilă.
 
Anul trecut, Nemo a avut o cifră de afaceri de 138 mil. lei (27 mil. euro) și o pierdere de circa 1 mil. lei. Datoriile totale erau la finalul anului trecut de 64,7 mil. lei (13 mil. euro), aproape dublu față de 2019, fără restanțe către ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare